reklama
hledat uživatel
       

Tvarohové kokosky

Recept na oblíbené kokosky doplněné tvarohem. Jednoduchá příprava.


  • 4,6

    40×

    4,6 40
  • 45 min

  • 11×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Z bílků se špetkou soli v čisté a suché míse vyšleháme pevný sníh. Tvaroh promícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a kokosem. Troubu předehřejeme na 150 °C.

Do tvarohové směsi po lžících zlehka vmícháme pevný sníh. Na plechu vyloženém pečicím papírem tvarujeme z těsta lžící malé hromádky. Tvarohové kokosky dáme zapéct do předehřáté trouby. Pečeme dozlatova. Upečené je necháme vychladnout.

Tvarohové kokosky podáváme vychlazené ke kávě nebo jen tak na mlsání. Tvarohové kokosky vystačí na dva plechy, ale záleží na tom, jaké velikosti tvarujeme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Tvarohové kokosky

    Celkový počet komentářů: 8
    • Kačka
      Kačka

      Nezdařilo se

      Za mě tedy tento recept rozhodně ne. Směs je sypká a kokosky se z ní nedají vytvarovat, na plechu se rozpadají.

      08.04.2019 11:19:06

    • Klapunda
      Klapunda

      Kokosky jsou skvělé, na povrchu křupavé, uvnitř krásně vláčné. Ubral jsem cukru a přidal trochu více tvarohu. Po týdnu jsou jako druhý den po pečení. Musel jsem dát stranou, jinak by hned zmizely.

      16.12.2012 17:59:57

    • leňa
      leňa

      Byla jsem z tohoto receptu docela zklamaná .Chuťově jsou dobré,ale nevypadají jako hrudky spíše jako placky po chvíli co se vyndané z trouby.

      13.12.2012 18:37:23


    • scarlet
      scarlet

      Taky by mě zajímalo, jak dlouho vydrží a jak dlouho před Vánoci péct, skladovat atd??
      Prosím, kdo jste zkoušeli, poraďte.
      Kokos miluju :)

      04.12.2012 13:37:45

    • Tigi
      Tigi

      jako čerstvé to musí být vynikající, co po 1-2 dnech? Po několika dnech tvaroh obyčejně vytvoří tvrdé "žmolky", jak je to u týhle pochoutky? Abych věděla, jestli raději udělat menší množství...

      29.11.2012 10:52:22

    • Tigi
      Tigi

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      29.11.2012 10:46:28

    • Andulka
      Andulka

      co dodat.rychlé a moc dobré :-))

      24.11.2012 18:07:24

    • HAF
      HAF

      Rychlé sundání

      Pokud se nechcete mořit s pečícím papírem při vyndavání kokosek,připravte si stejně velký plech,na který si přendáte kokosky s peč.papírem,ale kokoskami dospod.Pak mokrou houbičkou potřete papír a kokosky se vám sami odloupnou.

      24.11.2012 17:20:11

    Nalezeno receptů: 8

    Přidat příspěvek k receptu Tvarohové kokosky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.