reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Jen pár surovin stačí k tomuto výbornému pokrmu, který si zamilujete! Recept na jemné knedlíčky s ovocnou omáčkou a čerstvou mátou.


  • 4,0

    4 4
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

omáčka

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 829 hodnocení

Recept na boloňské špagety krok za krokem

23. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 674 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

23. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 544 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Postup přípravy

Do mísy vsypeme sypké suroviny (strouhanka, krupička, cukr a sůl) a promícháme. Přidáme rozklepnuté vejce, povolené máslo a tvaroh. Vše důkladně promícháme, až nám vznikne lepivé těsto, které uložíme alespoň na 30 minut do lednice.

Jahody omyjeme, odstopkujeme a rozmixujeme. Podle chuti dosladíme jemně mletým třtinovým cukrem. Samozřejmě lze použít i klasický cukr moučka. Slazení záleží i na zralosti jahod. v opačném případě okyselíme limetkovou či citronovou šťávou. Jahodovou omáčku lze také zjemnit smetanou ke šlehání, ale v tomto případě jsme ji vynechali, chuť je tak čistě ovocná.

Z vychlazeného těsta tvoříme menší kuličky. Při tvarování si prsty pomoučníme moukou, aby se těsto tolik nelepilo.

V hrnci přivedeme vodu k varu, nezapomeneme ji mírně osolit. Do vody vhazujeme po částech knedlíčky a vaříme, až vyplavou na povrch. Doba varu je podle velikosti knedlíčků cca 3 - 5 minut.

Uvařené tvarohové knedlíčky scedíme. Připravíme si jahodovou omáčku k servírování.

Do hlubokého talíře nalijeme jahodovou omáčku, přidáme teplé tvarohové knedlíčky, ozdobíme mátou, kousky jahod a ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.