Tvarohová žemlovka

45 min | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 27914x
Málokdo ocení tak výbornou žemlovku, každý ji ještě předtím než ji ochutná odmítne, a to protože ji někdo nesnášel již ve školní jídelně!
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Žemle nebo rohlíky pokrájíme na plátky. V mléku rozkvedláme žloutky a cukr. Do tvarohu přidáme část zbylého cukru, skořicový cukr, žloutky, sníh z bílků, rozinky a promícháme.

Z bílků a zbylého cukru vyšleháme tuhý sníh.

Zapékací nádobu vymažeme a vysypeme strouhankou, poklademe plátky žemlí nebo rohlíků, dobře navlhčíme mlékem se žloutky a cukrem, rozložíme vrstvu tvarohové hmoty opět vrstvu rohlíků a tvarohové hmoty. Na poslední vrstvu rohlíků rozetřeme sníh z bílků a upečeme.

Tvarohovou žemlovku pečeme 30 minut při 180 °C.

autor receptu:

Tvarohová žemlovka

Počet přidaných receptů: 16

Ingredience



Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Tvarohová žemlovka

Přidat příspěvek k receptu Tvarohová žemlovka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.




přidat nový recept