reklama
hledat uživatel
       

Tvarohová štola

Tvarohová štola je tradičním moučníkem o svátcích vánočních nebo velikonočních.


  • 4,6

    170×

    4,5 170
  • 2 hod

  • 20×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Rozinky namočíme do rumu. Mandle nasekáme. Kandovanou pomerančovou kůru nakrájíme na malé kousky.

Mouku s kypřícím práškem prosejeme na vál. Do středu uděláme důlek a rozklepneme do něj vejce. Přidáme ostatní suroviny. Tvaroh, cukr, pokrájené máslo, mandle, vanilkový cukr, rozinky máčené v rumu a pomerančovou kůru.

Rukama vypracujeme tuhé těsto, které necháme 1/2 hodiny rozležet. Potom z něj vytvarujeme štolu.

Moučník pečeme ve středně předehřáte troubě asi 1 hodinu.
Hotovou štolu potřeme rozpuštěným máslem a posypeme moučkovým cukrem.

Tvarohovou štolu podáváme studenou ke kávě nebo čaji.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Komentáře k receptu Tvarohová štola

Celkový počet komentářů: 33
Nalezeno receptů: 33
|< << 1234 >> >|

Přidat příspěvek k receptu Tvarohová štola

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.