Tvarohová pomazánka z uzené makrely

15 min | pomazánka | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 421x
Recept na chutnou a vydatnou pomazánku vhodnou k večeři i jako pohoštění.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Středně velkou cibuli nakrájíme na jemno. Vezmeme polovinu uzené makrely, maso vybereme, rozmělníme a přitom zbavíme jemných kostí.

Nakrájenou cibuli smícháme s vaničkou tvarohu, přidáme 2 lžičky plnotučné hořčice a pořádně hmotu promícháme. Maso z makrely nasypeme na tvarohovou hmotu a řádně vmícháme. Nakonec pokapeme šťávou z poloviny citronu podle chuti. Pomazánku necháme odležet v lednici alespoň 30 minut.

Tvarohovou pomazánku z uzené makrely natíráme na rozpůlené housky, nebo jiné pečivo. Pomazánku lze použít na chlebíčky a ozdobit měsíčkem citronu.

datel autor receptu:

Tvarohová pomazánka z uzené makrely

Počet přidaných receptů: 6

Ingredience

na porce


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Tvarohová pomazánka z uzené makrely

Přidat příspěvek k receptu Tvarohová pomazánka z uzené makrely
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.




přidat nový recept