Dá se použít do buchet, na koláčky i na mramorované koláče.
sůl | |
1 lžíce | máslo |
2 ks | žloutek |
2 lžíce | rozinky |
500 g | měkký tvaroh |
4 lžíce | moučkový a vanilkový cukr |
pomerančová kůra |
Nejdříve si spaříme rozinky. Pokud chceme můžeme je raději naložit do rumu. Tvaroh samostatně utřeme. Jestli v něm jsou stále hrudky, prolisujeme jej. Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky. Přidáme pomerančovou kůru (záleží na chuti a tvaroh. Směs osolíme špetkou soli, přidáme rozinky a vše důkladně promícháme. Náplní plníme koláče, buchty nebo jakýkoliv jiný moučník.
Foto: Vojtěch Leman
Nejoblíbenější moučníky s tvarohem: Vrhněte se na pečení a oslaďte život celé rodině
Také milujete tvarohové koláče a dorty? Máte rádi sladkou klasiku, nebo naopak rádi zkoušíte nové recepty? Přinášíme vám výběr 10 moučníků, které rozhodně nezklamou.
Koláče z plechu: Ovocné, tvarohové i s mákem
Jaká by to byla neděle bez sladké vůně linoucí se z trouby. Připravili jsme pro vás 6 receptů na koláče, na které nedáme dopustit.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena