Tvaroháčky

45 min | příloha | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 766x
Tvarohové knedlíky se slaninou jsou vhodné jako příloha třeba ke špenátu.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme a tuk slijeme.

Tvaroh promícháme se solí, pepřem a kmínem, přidáme posekanou petrželku, vejce, slaninu (škvarečky, ne tuk) a zahustíme mouku.

Ze směsi tvoříme menší knedlíky, které obalíme ve strouhance. Tvaroháčky vložíme do vřící osolené vody a vaříme na mírném ohni 5 - 8 minut podle velikosti. Potom vybereme a propíchneme třeba špejlí.

Na sádle osmahneme menší cibuli pokrájenou na kroužky.

Hotové knedlíky tvaroháčky posypeme osmaženou cibulí, polijeme sádlem, tukem z anglické slaniny a podáváme se zeleninou. Tvaroháčky jsou dobré se špenátem a plátkem vařeného hovězího masa z polévky.

Sch-iška autor receptu:

Tvaroháčky

Počet přidaných receptů: 125

Ingredience

na porce


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Tvaroháčky

Přidat příspěvek k receptu Tvaroháčky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.




přidat nový recept