reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Tuřínová polévka

Pikantní polévka s tuřínem a nastrouhaným křenem. Recept je ideální v chladném období pro zahřátí.


  • 4,4

    13×

    4,3 13
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Milujete chuť sušených rajčat? Připravte si domácí a levnější variantu

24. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Postup přípravy

Tuřín oloupeme, opláchneme a nakrájíme na menší kostky. Oloupanou šalotku s česnekem nasekáme na drobné kousky.

V hrnci na rozpuštěném másle zpěníme šalotku s česnekem a přidáme nakrájený tuřín. Krátce osmažíme a základ polévky zalijeme zeleninovým vývarem. Vaříme asi 20 minut a poté tuřínovou polévku rozmixujeme ponorným mixérem. Polévku dochutíme creme fraiche, citronovou šťávou a solí.

Tuřínovou polévku těsně před podáváním posypeme nastrouhaným křenem a ozdobíme petrželkou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Tuřínová polévka

    Celkový počet komentářů: 1

    • Andreas Scheuchzer
      Andreas Scheuchzer

      Creme Fraiche

      Ahoj,
      z celého receptu pro mne bylo nejsložitější obstarání této ingredience. Potom jsem si vzpomněl na food blog Cuketka.cz kde si s tímto problémem poradil na výbornou. Proto se nebojte a hurá na výrobu vlastního creme fraiche dle pana Cuketky!
      http://www.cuketka.cz/?p=728

      15.03.2015 12:35:26


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Tuřínová polévka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.