reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Tuřínová polévka

Pikantní polévka s tuřínem a nastrouhaným křenem. Recept je ideální v chladném období pro zahřátí.


  • 4,4

    14×

    4,4 14
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 823 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na dokonalou hostinu

29. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 764 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

29. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 704 hodnocení

Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem

27. 10. 2020

Postup přípravy

Tuřín oloupeme, opláchneme a nakrájíme na menší kostky. Oloupanou šalotku s česnekem nasekáme na drobné kousky.

V hrnci na rozpuštěném másle zpěníme šalotku s česnekem a přidáme nakrájený tuřín. Krátce osmažíme a základ polévky zalijeme zeleninovým vývarem. Vaříme asi 20 minut a poté tuřínovou polévku rozmixujeme ponorným mixérem. Polévku dochutíme creme fraiche, citronovou šťávou a solí.

Tuřínovou polévku těsně před podáváním posypeme nastrouhaným křenem a ozdobíme petrželkou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Tuřínová polévka

    Celkový počet komentářů: 1

    • Andreas Scheuchzer
      Andreas Scheuchzer

      Creme Fraiche

      Ahoj,
      z celého receptu pro mne bylo nejsložitější obstarání této ingredience. Potom jsem si vzpomněl na food blog Cuketka.cz kde si s tímto problémem poradil na výbornou. Proto se nebojte a hurá na výrobu vlastního creme fraiche dle pana Cuketky!
      http://www.cuketka.cz/?p=728

      15.03.2015 12:35:26


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Tuřínová polévka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.