reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na obalení

náplň

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 577 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 839 hodnocení

Recept na smaženou cuketu v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré

12. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 609 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 684 hodnocení

Nachlazení a chřipka nebudou mít šanci: Uvařte si domácí zázvorový čaj

11. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Recept na zelný chlebíček s uzeným krok za krokem

10. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Recept na domácí krtkův dort krok za krokem

10. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

9. 11. 2019

Postup přípravy

Do mísy dáme změklé máslo nakrájené na kostky, vanilkový cukr a cukr moučka a vymícháme spolu do pěny. K máslovo-cukrovému krému přidáme dvě celá vejce a spolu vymícháme. K tomuto základu přidáme hladkou mouku, špetku soli, prášek do pečiva, nastrouhanou citronovou kůru z jednoho citronu, lžičku mleté skořice a zapracujeme do těsta.

K těstu přidáme šťávu z poloviny citronu, čtyři lžíce studeného mléka a zapracujeme do hmoty. Celé těsto můžeme připravit ručně anebo v kuchyňském robotu. Hotové těsto nalijeme do formy na biskupský chlebíček a urovnáme povrch.

Jablka omyjeme, osušíme, neloupeme, zbavíme je stopky, jádřince a pokrájíme na plátky o tloušťce 3 - 4 mm. Plátky jablek na spodní straně obalíme v mouce a rozložíme na povrch těsta. Jablka ještě posypeme mletou skořicí a cukrem moučka.

Připravený jablkový koláč pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C na funkci horní a dolní ohřev asi 45 minut, poté vykonáme zkoušku upečení vpíchnutím špejle, pokud zůstane čistá, upečený turecký nekynutý koláč vyjmeme z trouby, necháme vychladnout na mřížce a pokrájíme na porce.

Vychladlý turecký jablkový koláč výborně chutná ke kávě anebo horkému čaji. Koláč má osvěžující příjemnou chuť a během pečení se po celé kuchyni line nádherná vůně. Tento jablkový moučník je na přípravu velmi jednoduchý. Turecký nekynutý koláč můžeme podle chuti obohatit rozinkami, opraženými mandlemi, kousky čokolády nebo kandovaným ovocem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Turecký nekynutý jablkový koláč

    Celkový počet komentářů: 2

    • Jarka.P
      Jarka.P

      líbí se !

      super recept :-))

      18.04.2016 21:39:06


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Turecký nekynutý jablkový koláč

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.