reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Turecký kuřecí kebab

Recept na kuřecí kebab, který jsem si přivezl přímo z Turecka. Recept je vhodný především pro letní grilování.


  • 3,9

    3,8 7
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

marináda



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 656 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Tvarohové koblihy bez kynutí krok za krokem

25. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 651 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 729 hodnocení

Jak na to: Šťouchané brambory jako od babičky

24. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 132 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 185 hodnocení

Mleté maso a koření: Naučte se správné kombinace a vyzkoušejte prověřené recepty

24. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 720 hodnocení

Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

21. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 602 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

21. 2. 2020

Postup přípravy

Do velké mísy dáme bílý jogurt řeckého typu a zalijeme trochou olivového oleje, přidáme sůl, mletý černý pepř, mletou červenou sladkou papriku, mletý kmín, mletý zázvor, prolisované dva stroužky česneku (kdo má rád, může dát česneku i více), lžíci kečupu a mísu zalijeme trochou vody, do které předtím vymačkáme cca půlku citronu. Všechny ingredience důkladně smícháme v míse.

Kuřecí prsa nakrájíme na stejné kostky (spíše menší). Pokud máme kuřecí prsa s kostí, tak vykostíme. Do připravené směsi přidáme kousky kuřecího masa a důkladně v marinádě obalíme ze všech stran. Vše necháme v míse a necháme minimálně dvě hodiny odležet v lednici. Čím déle však necháme odležet, tím lépe.

Marinované kostky masa napichujeme těsně za sebe do libovolné dálky na šampury (nerezová tyčka na přípravu kebabu). Pokud šampury nemáme, můžeme napíchnout na cokoli jiného, klidně třeba i na špejle, které pokládáme na gril. Nikdy ne na přímý oheň, pouze na žhavé uhlíky.

Turecký kuřecí kebab grilujeme tak dlouho, dokud není kuřecí na obou koncích špejle či šampury viditelně propečené až ke svému středu. Kebab lze připravit i na pánvi, není to ale úplně ono, daleko lepší chuti dosáhneme grilováním.

Turecký kuřecí kebab po vyjmutí z grilu opatrně stáhneme z tyčky na talíř a ihned podáváme. V Turecku je kebab podáván s grilovaným rajčetem a paprikou, k tomu nakrájenou červenou cibulí a pita chlebem. Nebo v Íránu je častá jako příloha vařená rýže zalitá rozpuštěným máslem a chilli paprička.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Turecký kuřecí kebab

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.