reklama
hledat uživatel
       

Tuňákový salát

Jednoduchý a rychlý salát s vejci, jablky a tuňákem.


  • 4,6

    23×

    4,6 23
  • 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a kráječem nakrájíme na kolečka. Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Ihned je zakapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly. Olivy bez pecek přepůlíme.

Smícháme olej, ocet a hořčici. Zálivku dochutíme solí, cukrem i pepřem. Můžeme se řídit vlastní chutí a ne uvedenými poměry ingrediencí.

Omyté saláty rozebereme na listy, vykrojíme tvrdý košťál a větší listy natrháme. Listy rozdělíme do salátových misek a posypeme nadrobno nakrájenou pažitkou. Na salát rozdělíme tuňáka (v oleji nebo ve vlastní šťávě), olivy, kolečka vajec i kostičky jablek. Všechno potom přelijeme zálivkou.

Tuňákový salát podáváme s čerstvým bílým pečivem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Tuňákový salát

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.