Tuňáka necháme okapat na sítu a zbytky šťávy vymačkáme vidličkou. Oloupaný česnek a zázvor jemně nastrouháme. Chilli papričku zbavíme jadérek a jemně nasekáme. Očištěnou jarní cibulku nakrájíme na jemná kolečka a čerstvý koriandr nasekáme nadrobno.
Všechny výše uvedené suroviny promícháme v míse, ochutíme lžičkou ústřicové omáčky a důkladně propracujeme s rozšlehaným vejcem. Mokrýma rukama (případně lžičkou) tvoříme ze směsi malé hrudky, které zvolna smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dorůžova. Opečené placičky necháme na ubrousku okapat.
Osmažené jemně pikantní tuňákové placičky podáváme s čerstvou zeleninou, oblíbenými dipy a pečivem. Chuťovku podáváme teplou, ale chutná i za studena.