Tuňákové smažené placičky

30 min | chuťovka | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 412x
Vyzkoušejte recept na jemně pikantní rychlovku z konzervovaného tuňáka a vajec, bez mouky. Placičky výborně chutnají s majonézovými dipy, čerstvou zeleninou a pečivem.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Tuňáka necháme okapat na sítu a zbytky šťávy vymačkáme vidličkou. Oloupaný česnek a zázvor jemně nastrouháme. Chilli papričku zbavíme jadérek a jemně nasekáme. Očištěnou jarní cibulku nakrájíme na jemná kolečka a čerstvý koriandr nasekáme nadrobno.

Všechny výše uvedené suroviny promícháme v míse, ochutíme lžičkou ústřicové omáčky a důkladně propracujeme s rozšlehaným vejcem. Mokrýma rukama (případně lžičkou) tvoříme ze směsi malé hrudky, které zvolna smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dorůžova. Opečené placičky necháme na ubrousku okapat.

Osmažené jemně pikantní tuňákové placičky podáváme s čerstvou zeleninou, oblíbenými dipy a pečivem. Chuťovku podáváme teplou, ale chutná i za studena.

Jarka-P autor receptu:

Tuňákové smažené placičky

Počet přidaných receptů: 1724

Ingredience

na porce
3,6
dobrý recept
9 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Tuňákové smažené placičky

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Tuňákové smažené placičky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept