reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Tuňákové rizoto s olivami

Když už se vám zdá tradiční rizoto nudné, vyzkoušejte tuto variantu. Ingredience je pro jednu osobu.


  • 4,0

    12×

    4 12
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 829 hodnocení

10+1 otázek: Jak můžeme ovlivnit stravování našich dětí?

24. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 674 hodnocení

Recept na boloňské špagety krok za krokem

23. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

23. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 544 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rozpálíme olivový olej a osmahneme cibulku. Když cibulka zesklovatí, přidáme rýži s trochou soli, krátce orestujeme a přidáme vodu. Vaříme cca 20 minut. Během vaření doléváme vodu podle potřeby.

Mezitím slijeme šťávu z tuňáka. Zelené olivy nakrájíme na kostičky. Tuňáka smícháme s rajčatovým protlakem, olivami, solí, pepřem a bylinkami.

Po uvaření rýže s cibulí přidáme tuňáka a tuňákové rizoto necháme asi 5 minut provařit. Pokud tuňákové rizoto je bez výrazné chuti, dochutíme sójovou omáčkou.

Hotové tuňákové rizoto s olivami ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Tuňákové rizoto s olivami

    Celkový počet komentářů: 4
    • Petra
      Petra

      Ano mě to stačí dávám ty čtyři vrchovaté lžíce, ono když dáte celou konzervu 180g tuňáka a třeba i celý sáček nebo malou skleničku oliv, tak je to porce pro jednu osobu akorát. Kdybych napsala víc, určitě byste se ozvala s tím, že jsem vykrmená jako prase. V dnešní době vadí každému člověku na druhém asi úplně všechno.. Asi se vyplatí držet pusu a jen šoupat nohama.

      19.07.2008 10:19:15

      • cookie
        cookie

        Mohu akorat potvrdit, ze ctyri vrchovate lzice jim ja pravidelne kazdy den - vice ani nemohu a nesmim. Jsem diabetik. Takze reaguji ze ctyri vrchovate lzicky jsou zdrava denni davka cloveka. Vice uz je jen vymysl kazdeho cloveka - kazdopadne mene bych davala jen z toho duvodu ze se jedna o dite nebo je nedostatek surovin.

        01.03.2009 11:43:07

      • cookie
        cookie

        nutno dodat ze syrove ryze, nikoli varene

        01.03.2009 11:53:49


    • Weixelbraunka
      Weixelbraunka

      To si myslíte, že by jedné osobě k nasycení stačily čtyři lžíce rýže? Tak to máte buď anorexii nebo jste ze Somálska. Anebo obojí.

      18.07.2008 19:11:11


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Tuňákové rizoto s olivami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.