reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Tuňákové lasagne

Ač nemám ráda ryby z konzervy, následující experiment z darované tuňákové drti v konzervě dopadl překvapivě skvěle.


  • 4,7

    12×

    4,6 12
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 577 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

10+1 otázek: Tuky jsou pro tělo nepostradatelné, kterým se však raději vyhýbat?

14. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 611 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 685 hodnocení

Recept na vánoční perníčky krok za krokem

14. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Příprava smaženého sýru podle šéfkuchaře

14. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Videorecept: Vafle z ječné mouky - rychlá svačinka, se kterou u dětí zabodujete!

13. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Recept na smaženou cuketu v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré

12. 11. 2019

Postup přípravy

Vymažeme dno pekáčku olivovým olejem a rozložíme na něj pláty těsta.

Rozmícháme tuňáka (olej odkapeme), rajský protlak, kysanou smetanu a všechny bylinky a koření. Se solí opatrně, sýr je již slaný.

Touto směsí vrstvu těsta potřeme. Pak posypeme nakrájeným pórkem, nakrájenou paprikou, čerstvou nasekanou bazalkou (sušená jen v nejhorším) a nastrouhaným sýrem. A opakujeme stavbu patra - doporučuji minimálně 3, raději 4 vrstvy. Na čtvrté patro přidáme zbytek všeho, co jsme nedali dovnitř.

Tuňákové lasagne pečeme přikryté alobalem při teplotě cca 200 - 210 °C po dobu 30 minut.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Tuňákové lasagne

    Celkový počet komentářů: 2

    • Monika
      Monika

      Komentář k receptu Tuňákové lasagne

      Ahojky, zkoušela jsem lasagne podle tohoto receptu, ale spodní část byla tvrdá jako podrážka a to co vyčuhovalo zpod náplně taky.

      27.08.2014 13:30:04

      • Mike
        Mike

        Re: Komentář k receptu Tuňákové lasagne

        Spodek byl tvrdý, protože 30 minut je na větší pekáček málo (Já dávám 50-55 na velkou zapékací mísu) a horní vrstva má být záměrně náplň, vodnatá, případně lasagne zalité ještě smetanou, protože těstoviny zvtrdnou, pokud jsou jako poslední vrstva, navíc ještě nabydou a zkroutí se a ty špičky co jdou ještě více ven o to více ještě zpětně vyschnou.
        Co se týče sýra, dávám ho až v polovině pečení (alobal by tomu mohl zabránit), protože se krásně rozteče, ale nevysuší, a zároveň lasagne mají dostatek času navíc se provařit.
        Pokud děláte lasagne z již uvařených lasagní (měkké těstové pláty, ne suché), pak by mohlo klidně i 30 minut stačit. ;)

        11.06.2016 07:32:13


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Tuňákové lasagne

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.