reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Tufahije - plněná jablka

Recept na tradiční balkánský dezert - velmi jednoduché a neskutečně dobré.


  • 5,0

    5 3
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Do 1 litru vody nasypeme cukr krupice, vanilkový cukr, přidáme šťávu z poloviny citronu a povaříme cca 15 minut do zhoustnutí. Poté vložíme celá jablka, která jsme oloupali a zbavili jadřince tak, že v nich vznikl tunel na náplň. Jablka vaříme doměkka, ale opatrně, aby jablka nebyla moc měkká a nerozpadla se.

Uvařená jablka necháme vychladnout. Na náplň smícháme vyšlehanou šlehačku, sirup z jablek, mleté vlašské ořechy a vanilkový cukr. Šlehačky dáme tolik, aby nám vznikla pevná náplň, nesmí se roztékat, ani být příliš tuhá.

Vychlazená jablka naplníme náplní a dozdobíme zbylou šlehačkou, kterou lehce posypeme mletými ořechy. Naplněná jablka necháme uležet v lednici do poloviny potopené v sirupu, ve kterém se jablka vařila.

Tufahije - plněná jablka servírujeme v hlubší misce společně s trochou sirupu.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Tufahije - plněná jablka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.