Listové těsto rozprostřeme a nakrájíme na čtverce. Šikmo je ovineme okolo kovových trubiček a v troubě předehřáté na 220 °C upečeme dozlatova. Upečené trubičky necháme vychladnout.
Játra očistíme, omyjeme, osušíme, na oleji propečeme a necháme vychladnout. Mandle spaříme a sloupeme. Několik kousků odložíme stranou na ozdobu. Zbývající mandle jemně usekáme.
Vychladlá játra rozmixujeme na hladký krém. Podle potřeby ho můžeme ředit trochou mléka. Potom přidáme lučinu, mandle a vše vyšleháme. Nakonec játrový krém zjemníme majonézou, ochutíme solí, pepřem, chilli kořením a necháme rozležet v chladu alespoň 2 hodiny.
Trubičky plníme těsně před podáváním a zdobíme mandlemi. Z uvedeného množství připravíme 12 kousků trubiček s játrovým krémem.