Trubičky s bílkovým sněhem

1 hod | cukroví | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 96027x
Pravé trubičky plněné bílkovým sněhem tak, jak je znáte z cukrárny.
Komentáře receptu 16
Uvařil jsem to (Recept vařili 4 lidé)


Postup přípravy receptu

V hrnku rozmícháme žloutky, mléko a ocet. Smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto, které necháme přes noc odpočinout v lednici. Do těsta nedáváme tuk zlatá haná.

Druhý den vyválíme a nakrájíme rádýlkem na proužky, které motáme na trubičky. Potřeme rozšlehaným vejcem a trubičky pečeme na plechu vypláchnutém studenou vodou na 250 °C, než trubičky krásně zezlátnou. Upečené trubičky necháme vychladnout a sundáme z forem.

Zatím si připravíme krém. V páře šleháme 4 bílky a 280g cukru krupice tak dlouho, dokud směs nezhoustne.

Vychladlé trubičky plníme bílkovým sněhem. Trubičky s bílkovým sněhem podáváme podle chuti.

autor receptu:

Trubičky s bílkovým sněhem

Počet přidaných receptů: 76

Ingredience

4,5
skvělý recept
90 hlasujících
  • Recept Trubičky s bílkovým sněhem - Trubičky se sněhem.
  • Recept Trubičky s bílkovým sněhem - Trubičky se sněhem.


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Trubičky s bílkovým sněhem

Celkový počet komentářů: 16
  • prosim o radu Dana 14.06.2016 03:31:36

    mila veroniko, mela jsem ohromnou radost, kdyz jsem nasla tvuj recept. tvuj recept je totiz stejny, jaky jsem dostala od babicky meho muze. dlouho jsem trubicky nedelala, ted jsem je zkousela asi 3x a ani jednou to nebylo idealni. testo se mi lepi, kdyz ho namotavam, tak se mi trha, pri peceni se trubicky jakoby roztecou a pripada mi, ze jsou az prilis krehke, rozpadaji se mi nektere uz pri stahovani s trubicky nebo dalsi pri plneni. muzes mi poradit. podsypavas hodne, tedy je tam nejaky pridavek mouky. nebo myslis spatne suroviny. budu moc rada za tvoji odpoved a tvoji radu. diky moc, dana

    • Re: prosim o radu Daniela 04.02.2017 13:45:20

      Stejnou zkušenost mám i já. Je to víc křehké těsto, nevhodné na trubičky. Těsto na trubičky musí být vláčně, pružné. Nejlepší jsou z překládaného-lístového těsta. Hledala jsem méně pracnou náhradu, ale bohužel pokud chci dobré trubičky musí se ten čas těstu věnovat a překládat.

    • Re: prosim o radu Daniela 04.02.2017 13:42:09

      Stejnou zkušenost mám i já. Je to víc křehké těsto, nevhodné na trubičky. Těsto na trubičky musí být vláčně, pružné. Nejlepší jsou z překládaného-lístového těsta. Hledala jsem méně pracnou náhradu, ale bohužel pokud chci dobré trubičky musí se ten čas těstu věnovat a překládat.

  • Komentář k receptu Trubičky s bílkovým sněhem Věrka 20.05.2015 22:46:09

    Trubičky mají u nás v rodině velký úspěch protože jsou křehké a rozplývají se na jazyku. Je to věc názoru...

  • andrea 26.02.2012 18:03:43

    tak jsem zkoušela dělat trubičky z listového těsta a byli asi 1000x lepší než tyhle:-( a to jsem si říkala že domácí těsto musí být lepší:-((( jíst se to dá ale opravdu jsem zklamaná

    • Re: Orinka 27.10.2012 11:27:15

      No bodejť, tohle není žádné pořádné těsto na trubičky, to se musí rozdělit na tukové a prázdné a pak rozvalovat jedno do druhého! Proto se to radši kupuje, protože dá práci.

      • Re: Re: jana 14.04.2015 09:43:16

        to umíte pěkný hovno,když se to radši kupuje...i tohle těsto když se překládá,tak listuje..vy radši nepečte

    • Re: jana 14.04.2015 09:42:02

      to umíte pěkný hovno..:-(.když sračka z kupovaného těsta je lepší

  • Komentář k receptu Trubičky s bílkovým sněhem tereza 11.11.2014 18:36:57

    dekuji moc za inspiraci .Ja je delam z dvojnasobne davky a misto mleka davam 33% slehacku a maji u nas uspech.Lepsi nez namotat listove testo koupene.

  • Těsto na kremrole Jarmila 18.05.2014 21:47:20

    Přidávám vám všem odkaz na správně vyrobené těsto na kremrole-těsto vyráběné doma.
    http://www.vyhledejrecepty.cz/ click/index/6215384/?site=topr ecepty.cz

Nalezeno receptů: 16
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Trubičky s bílkovým sněhem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo dokáže prodloužit mládí. Nevěříte? Vše záleží pouze na vás a na tom, jak tomu přizpůsobíte svůj jídelníček. Výběr potravin, jejich energetická hodnota a množství jídla - to všechno má na naše tělo a jeho stav zásadní vliv.

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.




přidat nový recept