reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Tropický cheesecake

Recept na výborný studený dortík, který se nepeče. Základ je ze sušenek.


  • 4,4

    4,4 7
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

na ozdobu

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 041 hodnocení

Těstoviny v podzimním jídelníčku: Zapečte je!

21. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

KVÍZ: Je meloun ovoce, nebo zelenina? Otestuj svoji znalost!

21. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Kupujeme hovězí maso: Víte, jak upravit hovězí roštěnec, kližku či plec?

21. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Bylinky našich babiček aneb jak přírodní cestou utužit své zdraví

21. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Batáty, sladké brambory v našem jídelníčku: Jak je chutně připravit?

20. 10. 2020

Postup přípravy

Sušenky rozdrtíme v mixeru se třtinovým cukrem. Máslo dáme rozpustit a dobře promícháme s rozmixovanými sušenkami.

Kulatou formu o průměru 22 cm vyložíme kolečkem pečicího papíru a naneseme sušenkovou směs, kterou dobře přitlačíme. Formu se směsí vložíme na 10 - 20 minut do mrazáku.

Oloupané ovoce (ananas, mango) nakrájíme na kousky a rozdělíme do dvou misek po 200 gramech, zbývající 200 gramů si necháme nakonec.

Sýr philadelphii dobře promícháme, přimícháme nakrájené ovoce (200 g). Nakonec přidáme za stálého míchání moučkový cukr.

Asi 15 g želatiny necháme 10 minut v ledové vodě odmočit. Poté dobře vyždímáme a necháme rozpustit v teplé smetaně. Želatinu přidáme do sýrové směsi a dobře promícháme. Směs nalijeme na sušenkovou směs v dortové formě, dobře rozetřeme a vložíme do lednice alespoň na 4 hodiny dobře ztuhnout.

Na polevu si necháme odmočit v ledové vodě želatinu (15 g), poté vložíme do sítka, aby dobře voda odkapala. Do hrnce vložíme zbytek ovoce (200 g), které necháme jemně provařit. Ovoce odstavíme a přidáme okapanou želatinu. Mícháme, dokud se zcela nerozpustí. Nakonec přidáme ananasovou šťávu. Polevu naneseme na ztuhnutý cheesecake a dáme naposledy do lednice na 1 hodinu ztuhnout.

Tropický cheesecake po ztuhnutí ozdobíme podle fantazie, nakrájíme a můžeme vychutnávat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Tropický cheesecake

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.