reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Trojmléčný moučník

Recept na vláčný a nebesky jemný moučník.


  • 4,6

    10×

    4,6 10
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

na potření

těsto



Postup přípravy

Na přípravu těsta smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Vezmeme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Vyšleháme si žloutky s 3/4 šálku cukru. Poté přidáme mléko s vanilkou. Žloutkovou směs dáme do směsi mouky a vše promísíme.
Našleháme si bílky. Jakmile bílky začnou tvořit sníh, přidáme zbylou 1/4 šálku cukru a vše šleháme do tuhého sněhu. Sníh opatrně vmícháme do těsta. Hotové těsto nalijeme na menší plech vyložený pečícím papírem. Dáme péct na 35 - 45 minut do vyhřáté trouby.

Když je korpus upečený, vyklopíme ho z plechu, sundáme opatrně pečící papír a necháme vychladnout.

Na náplň smícháme neslazené kondenzované mléko, slazené kondenzované mléko a smetanu. Upečený korpus propícháme rovnoměrně vidličkou, aby se náplň dostala všude. Směs mlék nalijeme velice pomalu na korpus, naléváme pečlivě i na okraje a do rohů. Na korpus nalijeme asi jeden hrnek směsi, se zbylou směsí můžete nakládat podle svého uvážení. Necháme absorbovat asi 30 minut. Nakonec ušleháme smetanu s třemi lžícemi cukru. Korpus potřeme šlehačkou a necháme ztuhnout.

Trojmléčný moučník nakrájíme, ozdobíme koktejlovými třešněmi nebo jiným ovocem a můžeme podávat.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Trojmléčný moučník

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.