Recept na langoše - těsto, které v chladničce vydrží až 3 týdny.
1 špetka | cukr |
1 špetka | sůl |
1 ks | vejce |
1 kelímek | mléko |
1 balíček | droždí |
800 g | hladká mouka |
2 kelímky | tučný jogurt |
na potření | |
---|---|
1 palička | česnek |
kečup | |
na ozdobu | |
200 g | eidam |
Do mísy dáme mouku, sůl, cukr, vejce, jogurt, mléko a rozdrobíme kvasnice. Vše promícháme a vypracujeme vláčné těsto, které se nelepí. Těsto umístíme v igelitové tašce do chladničky, kde znásobí svůj objem. Po vyjmutí z ledničky mokrýma rukama odebereme potřebné množství a postupně vytvarujeme langoše. Ihned smažíme ve fritovacím hrnci při 180 °C po obou stranách dozlatova. Po vyjmutí je necháme okapat na ubrousku.
Třínedělní langoše potřeme rozetřeným česnekem nebo kečupem a posypeme sýrem. Ihned podáváme.
Těsto lze použít již po 4 hodinách od umístění do chladničky. V chladničce vydrží až 3 týdny, pokud během této doby nekončí doba trvanlivosti některé z ingrediencí. Pokud ano, je potřeba těsto do této doby zpracovat. Jinak lze odebírat postupně.
Lepší než ze stánku: Domácí langoše krok za krokem
Jak si ty nejlepší langoše připravit doma? Přece podle našeho FOTORECEPTU! Těsto ze zakysané smetany je bezkonkureční. K dochucení nesmí chybět česnek, kečup, tatarská omáčka a sýr.
Langoše, bramboráky a burgery jako ze stánku
Letní radovánky jsou v plném proudu a s nimi souvisí i oblíbené pokrmy, které si s oblibou dáváme na koupalištích, letních festivalech, poutích apod. Aby vám chutnalo stejně tak doma, máme pro vás pár receptů na langoše, domácí burgery, sendviče a bramboráky, které jsou čtenáři prověřené a vždycky se podaří.
autor Jams
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena