reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Trhanka zapečená s uzeným masem

Recept na trhanku s masem.


  • 3,0

    703×

    3 703
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 771 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 001 hodnocení

Jen se po něm zapráší! Třešňový koláč z tvarohového těsta krok za krokem

4. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 815 hodnocení

Videorecept: Grilované smetanové brambory a cuketový salát

4. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 203 hodnocení

Voňavé letní pečení: Křehký koláč s lesním ovocem krok za krokem

3. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 601 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 774 hodnocení

Zamilujte si kedlubny: 8 top receptů, které stojí za to vyzkoušet

2. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 671 hodnocení

Osvěžte se: Recepty na nejlepší domácí limonády

1. 7. 2020

Postup přípravy

Přebranou pšeničnou trhanku (krupky) propláchneme, zalijeme vodou a necháme stát alespoň 4 hodiny. Nabobtnalou jí krátce povaříme, vodu scedíme. Trhanku znovu zalijeme vroucí vodou a uvaříme doměkka. Pak trhanku slijeme.

Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, osmažíme dorůžova na části sádla společně se slaninou nakrájenou na kostičky. Potom přidáme na kostky nakrájený bůček a krátce osmahneme.

Pekáček vymažeme sádlem. Na dno rozprostřeme polovinu osolené trhanky smíchané s rozetřeným česnekem. Na tuto vrstvu rozložíme osmahnutý uzený bůček s cibulí a slaninou a přikryjeme druhou částí trhanky. Povrch pokapeme rozehřátým sádlem a upečeme v troubě při mírném ohni dozlatova.

Trhanku zapečenou s uzeným masem podáváme ihned. Jako příloha je vhodná čerstvá zelenina.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Trhanka zapečená s uzeným masem

    Celkový počet komentářů: 1

    • Lenka
      Lenka

      4 kotlety 4 mrkve 4 papriky (zelené, žluté) 8 kyselých okurek 1 cibule 2 - 3 lžíce plnotučné hořčice máslo sůl, pepř Kotlety trochu naklepeme, osolíme, opepříme. Na másle orestujeme nakrájenou cibuli, potom kotlety. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, nakrájené papriky a na kolečka nakrájené kyselé okurky. Podlijeme vodou, osolíme a přidáme hořčici. Zamícháme a dusíme až je maso měkké a voda se téměř vydusí. Podáváme s houskovým knedlíkem.

      30.01.2004 10:47:27


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Trhanka zapečená s uzeným masem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.