reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Třešňový koláč s čokoládou a sýrem cottage

Čokoláda třešním sluší. Tentokrát jsme tuto kombinaci ukryli v koláči dvou barev a zjemnili sýrem cottage. Doporučujeme vybrat cottage tužší konzistence a čokoládu s 50 - 60 % kakaové sušiny.


  • 0

    0 0
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty
Ušetřete peníze na přípravě tohoto receptu!

Ingredience



Energetická hodnota

2334 kJ / 557,6 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Do menšího kastrůlku dáme pokrájené máslo, na kousky rozlámanou čokoládu a umístíme jej nad větší hrnec s lehce bublající vodou. V takto připravené vodní lázni necháme čokoládu za občasného míchání rozpustit.

Než se čokoláda rozpustí, vypeckujeme třešně.

Čokoládovou polevu necháme lehce vychladnout a vmícháme 200 g cukru. Poté po jednom zašleháme vejce a nakonec prosátou hladkou mouku.

Cottage rozmixujeme a vyšleháme se zbylými 2 vejci a 50 g cukru.

Dortovou formu o průměru 28 cm vymažeme máslem a vysypeme moukou. Do připravené formy střídavě vrstvíme tmavé a světlé těsto. Koláč poklademe třešněmi a pečeme 30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Poté formu zakryjeme alobalem a dopékáme dalších 15 minut.

Upečený třešňový koláč s čokoládou a sýrem cottage necháme vychladnout a můžeme podávat. Pro oživení jej dozdobíme lístky meduňky.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Třešňový koláč s čokoládou a sýrem cottage

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.