reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

6. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Třešňovo-jahodová marmeláda

Třešňovo-jahodová marmeláda

Jednoduchý recept na uschování letní úrody ovoce.


  • 4,7

    37×

    4,6 37
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Třešně i jahody omyjeme i se stopkami a necháme je na sítu dobře okapat. Pak jahody zbavíme korunek a nakrájíme je na kousky. Z třešní odstraníme stopky, vypeckujeme je a rozmixujeme.

Ovoce smícháme ve větším hrnci s želírovacím cukrem a za občasného míchání uvedeme do varu. Pokud chceme marmeládu pikantnější, rozlomíme do ní jednu celou skořici a přidáme hřebíček. Zmírníme plamen a za občasného míchání marmeládu 5 - 7 minut provaříme.

Odstraníme vzniklou světlou pěnu a marmeládu plníme do nahřátých skleniček (třeba od dětské výživy) a ihned zavíčkujeme. Pokud jsme přidali koření, musíme si dát pozor, abychom ho do skleniček nepřidali! Skleničky s marmeládou "zabalíme" do deky a necháme do druhého dne vychladnout.

Z uvedeného množství je 7 skleniček třešňovo-jahodové marmelády.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Třešňovo-jahodová marmeláda

    Celkový počet komentářů: 3
    • Halogenka
      Halogenka

      Trvanlivost

      Mám jen otázku, jak dlouho to pak vydrží? :) Za jak dlouho se to musí sníst?

      20.07.2011 18:08:52

    • tomík
      tomík

      nananna

      29.06.2009 09:10:11


    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Třešňovo-jahodová marmeláda

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.