Plát listového těsta položíme na plech vyložený pečícím papírem, na někoika místech propíchneme vidličkou a pečeme při 180°C asi 20 minut dozlatova. Necháme vychladnout.
Třešňový kompot přecedíme, šťávu zachytíme a odměříme z ní 300 ml (popřípadě dolijeme vodou). 250 ml šťávy přivedeme k varu. Ve zbytku rozmícháme cukr a škrob, vlijeme do horké šťávy a 2 minuty za stálého míchání vaříme. Odstavíme, vmícháme třešně a necháme zchladnout.
Vychladlý korpus rozřízneme na dvě poloviny, jednu potřeme třešňovou náplní a dáme ztuhnout.
Ze smetany, ztužovače a vanilkového cukru ušleháme tuhou šlehačku kterou navršíme na ztuhlou třešňovou hmotu a přiklopíme druhou poplovinou plátu.
Povrch třešňových řezů z listového těsta před podáváním pocukrujeme.