reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Třešňová zmrzlina s kousky čokolády

Letošní úroda je na třešně bohatá. Horké počasí přímo vybízí k přípravě třešňové zmrzliny, která nás osvěží. Vyzkoušejte tento recept.


  • 0

    0 0

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 525 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Co s přebytky zeleniny: Zkuste ji zmrazit a uchovat na zimu

19. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

Hrníčkové recepty: Vyzkoušejte rychlé koláče bez vážení

18. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Recept na plněné papriky s rajskou omáčkou krok za krokem

18. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Videorecept: Melounový sorbet pro okamžité osvěžení

17. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Recept na jablečný koláč krok za krokem

17. 8. 2019

Postup přípravy

Třešně omyjeme a vypeckujeme. Můžeme použít vypeckovávač třešní, nůž, případně jako my vyzkoušejte trik s trychtýřem a slámkou. Na otočený trychtýř položíme třešničku a slámkou vytlačíme pecku. Je to snadné a rychlé. Hrst vypeckovaných třešní si ponecháme stranou.

Do hrnce vlijeme mléko, 1 hrnek smetany, cukr, špetku soli a třešně. Na mírném ohni zahříváme, dokud směs není horká. Poté plamen stáhneme a necháme 15 minut prohřívat.

Mezitím si zbylé třešně nakrájíme na čtvrtky. Čokoládu nasekáme podle libosti na malé kousky. Další možností je čokoládu lehce rozmixovat v mixéru. V tomto případě mixujeme opravdu chvilku, aby nám zůstaly větší kousky.

Ještě horký obsah hrnce rozmixujeme tyčovým mixérem. Vmícháme zbytek smetany a umístíme do lednici, dokud se směs zcela nevychladí.

Do vychlazené směsi přidáme čerstvě vymačkanou citronovou šťávu, griotku nebo rum a kousky třešní s čokoládou. Zmrzlinu přelijeme do uzavíratelné misky a umístíme do mrazáku. Každé 2 hodiny, než směs zcela ztuhne, několikrát promícháme.

Před podáváním necháme třešňovou zmrzlinu s kousky čokolády v misce chvíli povolit a poté tvoříme kopečky a zdobíme čerstvými třešněmi.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Třešňová zmrzlina s kousky čokolády

    Celkový počet komentářů: 1

    • Martina
      Martina

      Velikost hrnku

      Dobry den, kdyz v receptu pisete o davkovani podle hrnku, jaký by mel mit objem v ml? Rikala jsem si, ze asi 250 ml, ale z tohoto omylu me vyvedl fakt, ze se ma dat hrnek smetany varit s cukrem, mlekem a tresnemi a po dovareni se ma do obsahu prilit zbytek smetany, ktere melo byt dohromady 250 ml. Takze jak je to s tim hrnkem? Dalo by se, prosim, radeji vse uvadet v ml nebo explicitne uvest objem hrnku, at nemuze dojit ke zmateni? Dekuji za informaci.

      05.07.2018 10:48:56


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Třešňová zmrzlina s kousky čokolády

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.