reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Třený velikonoční beránek

Klasický velikonoční beránek.


  • 4,6

    410×

    4,5 410
  • 1 hod

  • 80×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 603 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 857 hodnocení

BLOG Rychlé Fit recepty: Mini medovníčky podle Blanky

14. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 696 hodnocení

Videorecept: Připravte si výborné tatrankové cukroví podle vítězky soutěže Cukrář roku!

14. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 178 hodnocení

Recept na vánoční vosí hnízda krok za krokem

13. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 695 hodnocení

Jak vybrat kapra?

12. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 568 hodnocení

Čajové pečivo na vánočním stole

12. 12. 2019

Postup přípravy

Formu na beránka vymažeme a vysypeme. Troubu předehřejeme na 180 °C.

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Cukr utřeme s máslem a žloutky. Přidáme citronovou kůru, mléko, mouku s kypřícím práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků. Těsto lehce promícháme.

Třené těsto rozetřeme do připravené formy. Velikonočního beránka pečeme asi 45 minut v předehřáté troubě. Po upečení vyklopíme beránka z formy a necháme vychladnout.

Třeného velikonočního beránka zdobíme podle fantazie.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Třený velikonoční beránek

    Celkový počet komentářů: 122
    • stavros666
      stavros666

      Třený beránek politý čoko...

      Vše se mi celkem dařilo,jen čokoláda se mi nechtěla přichytit.
      Ale i přez tyto potíže vypadá na fotografii celkem pěkně a chuťově...co budu povídat...za chvíli zbyla pouze pr..ka,tak jsem upekl druhého.A čokolády se už napříště bát nebudu...
      Přeji pěkné Velikonoce...///

      21.04.2014 13:08:19

    • Lenka
      Lenka

      tak jsem ho pekla taky dneska a to v kamené formě se zadkem a přeteklo mi to , ale jinak je v poho jen jeste těsto okolo no , a druheho jsem ještě pekla a těsto sem využila ještě do bábovky tak bych řekla že je to skoro na 2 berany ta dávka :)

      21.04.2014 00:30:05

    • Srnečka
      Srnečka

      přesně podle receptu v silikonové formě a byl luxusní!!!!!!

      20.04.2014 21:44:03


    • kačátko
      kačátko

      Výborný recept

      Protože mám tu menší "novodobou" formu, tak jsem ze zbylého těsta upekla muffiny. Pekla jsem je společně s beránkem a jen vyndala dříve. Vše mělo úspěch.

      20.04.2014 20:58:35

    • Martina Drábiková
      Martina Drábiková

      Dneska jsme upekla přesně podle receptu, pekla jsme ho v silikonové formě. V troubě jsme ho pekla na 180° asi tak 1 hodinu. Beránek je moc krásný. Do těsta jsme přidala kousky hořký čokolády. Zítra ho zakrojíme tak doufám, že bude stejně dobrý, jak vypadá :)

      20.04.2014 13:03:35

    • svandulka
      svandulka

      Komentář k receptu Třený velikonoční beránek

      Díky za super recept. Beránek byl chuťově vynikající, po vyklopení pěkně držel tvar. Dnes musím udělat alespoň 3, abych ubránila aspoň jednoho na zítřejší velikonoční den :-)

      20.04.2014 09:58:13

    • Domiš
      Domiš

      Kde je chyba

      Ahojda, tak jsem vyzkoušela tento recept. vše jsem udělala podle návodu, akorát jsem dávku zdvojnásobila. Beránek se teď peče v troubě, ale asi po 25i minutách pečení se stále neupekl, těsto je pořád "tekuté". Kde jsem udělala chybu? :/

      19.04.2014 13:48:27

      • svandulka
        svandulka

        Re: Kde je chyba

        25 minut je málo. Obzvlášť, pokud je to ta "přiklápěcí" forma na beránka, ta kameninová. Ta chce opravdu dýl. Já v ní tento recept peču 45 minut a to mi trouba peče docela dost rychle. Pokud máte formu pouze jednodílnou, tak podle mé zkušenosti (třeba z bábovky), pokud není těsto stále pečené a povrch už nám zlátne, přikryju alobalem a dopékám pod alobalem, dokud se těsto nedopeče. Alobal zabrání připékání povrchu. Recept je ale skvělý, beránek nám chutnal. Pekla jsem jednoho v pátek "na zkoušku" a byl vynikající, nevydržel ani do večera :-), takže dnes udělám radši 3 kousky, ať máme i na zítřek, snad ho ubráním :-)

        20.04.2014 09:54:16

    • Janča
      Janča

      Komentář k receptu Třený velikonoční beránek

      Je velmi dobrý, ale celý praskl :( upadla mu hlava :) tak nevím, co je jsem udělala špatně :(. Na druhý opravný už jsem neměla náladu :)

      18.04.2014 13:32:15


    Nalezeno receptů: 122

    Přidat příspěvek k receptu Třený velikonoční beránek

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.