reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

Postup přípravy

Formu na beránka vymažeme a vysypeme. Troubu předehřejeme na 180 °C.

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Cukr utřeme s máslem a žloutky. Přidáme citronovou kůru, mléko, mouku s kypřícím práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků. Těsto lehce promícháme.

Třené těsto rozetřeme do připravené formy. Velikonočního beránka pečeme asi 45 minut v předehřáté troubě. Po upečení vyklopíme beránka z formy a necháme vychladnout.

Třeného velikonočního beránka zdobíme podle fantazie.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Třený velikonoční beránek

Celkový počet komentářů: 117
  • Pája
    Pája

    S receptem jsem velice spokojená! Beránek šel skvěle vyklopit, nebyl nijak náročný na prípravu a chutnal výborně. Rozhodně tento recept doporučuji :)

    02.04.2018 10:48:18

  • Kampanela
    Kampanela

    Tak ani me se beran po téměř hodině nedopkl, škoda času a surovin

    01.04.2018 16:11:18

  • martinagottvaldova
    martinagottvaldova

    Komentář k receptu Třený velikonoční beránek

    Je hotovo a je moc dobry :) Dekuji za recept :)

    19.04.2017 12:59:32

  • Kristina
    Kristina

    Komentář k receptu Třený velikonoční beránek

    Včera jsem pekla, krásně se vyklepnul! Nechala jsem ho přes noc nezakrytý a tak jsem se bála, že bude tvrdý. Byl výborný, už je ho jen 1/2. :-)
    Moc děkuji za recept.

    17.04.2017 17:45:51

  • Kristína
    Kristína

    Komentář k receptu Třený velikonoční beránek

    Bohužel, já jsem zklamaná. Nevím kde je chyba, dělala jsem vše přesně podle receptu a beránek se z vrchu spálil a uvnitř byl dlouho syrový.. No, snad příští rok.

    17.04.2017 13:52:54

  • VítězSlávek
    VítězSlávek

    Výborný recept

    Množství 8 porcí přesně odpovídá velikosti naší formy.
    Každý rok zkouším jiný recept a za posledních pět let byl tento nejlepší!

    17.04.2017 10:02:27

  • Anna
    Anna

    Skoro po hodině pečení byl beránek stále syrový. Tento recept jsem zkoušela i v loni a opět stejný výsledek. Tak kde dělám chybu?

    16.04.2017 20:31:00

    • Katka
      Katka

      Re: katastrofa

      Letos jsem pekla 4 beránky a všechny se povedly. Pekla jsem 180° shora i zespodu 45 minut. Neotvírat troubu. Po 45 minutách zkontrolovat špejlí a popřípadě dopéct bez horního víka 5-10 min. Formu mám velkou kameninovou uzavíratelnou.

      17.04.2017 18:22:51

    • hanazelena
      hanazelena

      Re: katastrofa

      Zapnula jste troubu..? :D Peču podle tohoto receptu snad sedm let, letos pět beránků a všichni byli při cca 200 stupních do 50 minut krásně propečení :) Vložila jsem fotku :)

      20.04.2017 11:17:08

    • Radana
      Radana

      Re: katastrofa

      Pekla jsem na velikonoce i včera. Těsto využívám i do chlebíčkové formy a dělám marmeládou protýkané řezy. Peču na horní a spodní ohřev při 180°C. Když je po cca 30-40 min. po špejli uvnitř lepkavý, ještě zvýším teplotou cca o 10°C na 10 minut. Troubu neotviram, jen na test špejlí po té cca 1/2 hodině. Určitě to zkuste znovu. Těsto je opravdu dobré a není suché. Na to jsem velmi vybíravá. :-)

      21.05.2017 11:51:27

Nalezeno receptů: 117

Přidat příspěvek k receptu Třený velikonoční beránek

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.