reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Třený velikonoční beránek

Klasický velikonoční beránek.


  • 4,6

    410×

    4,5 410
  • 1 hod

  • 80×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Formu na beránka vymažeme a vysypeme. Troubu předehřejeme na 180 °C.

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Cukr utřeme s máslem a žloutky. Přidáme citronovou kůru, mléko, mouku s kypřícím práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků. Těsto lehce promícháme.

Třené těsto rozetřeme do připravené formy. Velikonočního beránka pečeme asi 45 minut v předehřáté troubě. Po upečení vyklopíme beránka z formy a necháme vychladnout.

Třeného velikonočního beránka zdobíme podle fantazie.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Třený velikonoční beránek

    Celkový počet komentářů: 122
    • Lucka
      Lucka

      Výborný beránek, pekla jsem ho přesně 45 min. a super.

      25.04.2019 11:17:25

    • daniela
      daniela

      nejlepší beránek

      Tento třený beránek byl ze všech, co jsem kdy pekla, nejlepší. Pevný, snadno vyklopitelný a velice chutný, nepřeslazený, tak akorát. Jiné už ani zkoušet nebudu. Všem chutnal. Dík

      22.04.2019 14:01:28

    • Jana
      Jana

      Včera jsem jej pekla poprvé a je naprosto luxusní. Krásně šel vyklopit a chutnal opravdu výborně. Jiný recept už ani nehledám :)

      20.04.2019 11:31:10


    • Růžena
      Růžena

      beránek krásný, vyklopit šel bez problémů, chuťově bezvadný

      19.04.2019 10:11:56

    • Pája
      Pája

      S receptem jsem velice spokojená! Beránek šel skvěle vyklopit, nebyl nijak náročný na prípravu a chutnal výborně. Rozhodně tento recept doporučuji :)

      02.04.2018 10:48:18

    • Kampanela
      Kampanela

      Tak ani me se beran po téměř hodině nedopkl, škoda času a surovin

      01.04.2018 16:11:18

    • Anna
      Anna

      Skoro po hodině pečení byl beránek stále syrový. Tento recept jsem zkoušela i v loni a opět stejný výsledek. Tak kde dělám chybu?

      16.04.2017 20:31:00

    • Roman
      Roman

      Komentář k receptu Třený velikonoční beránek

      Ahoj, recept dobrý, jen mám asi nějakou malou formu, protože mi zůstala hromada těsta. Tak jsem k tomu beránkovi upekl ještě malou bábovičku. Tu mi už ale holky snědly, tak je to asi dobré :-)

      20.04.2014 21:55:57

      • hanazelena
        hanazelena

        Re: Komentář k receptu Třený velikonoční beránek

        heke: chlap :-) Já jsem nahoře k objemu formy napsala komentář s oslovením holky, takže opravuji, je to pro všechny .)

        23.04.2014 08:01:29

      • daniela
        daniela

        Re: Komentář k receptu Třený velikonoční beránek

        Mám menší formu na beránka starou litinovou jednodílnou a tak vždy vymažu i srnčí hřbet, a přebytek těsta vliju do hřbetu a peču současně s beránkem. Nejřív se jí hřbet a beránek se " šetří " . Nakonec se beránek krájí z prostředka a prdelka se přisunuje k hlavě, aby déle vypadal hezky. Mohly by se vyrábět formy s prodlouženým beránčím tělem pro delší životnost pečeného beránka.

        22.04.2019 14:35:26

    Nalezeno receptů: 122

    Přidat příspěvek k receptu Třený velikonoční beránek

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.