reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

podle chuti

těsto



Energetická hodnota

2642 kJ / 631,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 662 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 905 hodnocení

Recept na banánové muffiny s pekanovými ořechy krok za krokem

28. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 653 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 733 hodnocení

Luštěninové penne s čočkovou omáčkou a feta sýrem krok za krokem

27. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 135 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 186 hodnocení

Jak uvařit vejce, aby neprasklo, dalo se dobře oloupat a mělo dokonalý žloutek

26. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 720 hodnocení

Tvarohové koblihy bez kynutí krok za krokem

25. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 602 hodnocení

Jak na to: Šťouchané brambory jako od babičky

24. 2. 2020

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Do utřeného cukru s tukem postupně zatíráme jeden žloutek za druhým. Do dobře našlehaného krému přidáváme střídavě sníh z bílků a mouku s práškem do pečiva, podle potřeby i mléko. Těsto má být spíše hustší.

Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem a poklademe vypeckovanými švestkami nebo meruňkami slupkou nahoru. Můžeme i trochu pocukrovat. Třený švestkový koláč pečeme v předehřáté troubě dozlatova.

Upečený třený švestkový koláč necháme trochu vychladnout, ozdobíme podle fantazie, nakrájíme a můžeme podávat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Třený švestkový koláč

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.