Třeboňské kapří hranolky

20 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 63520x
Za gastronomickou pochoutku se v Třeboni, hlavním městě českého rybářství, považují kapří hranolky z Třeboňského kapra. Originální recept doporučil známý kuchař Petr Stupka.
Komentáře receptu 3
Uvařil jsem to (Recept vařilo 7 lidí)


Postup přípravy receptu

Kostí zbavený filet z kapra nakrájíme na stejně dlouhé kousky (hranolky). Z lisovaného česneku, připraveného koření a sójové omáčky vytvoříme marinádu. V marinádě promíchané hranolky kapřího masa necháme odležet. Následně je obalíme v připravené směsi hladké mouky, papriky a škrobové moučky. Smažíme v rozpáleném oleji. Po usmažení necháme okapat v sítu nebo na ubrousku. Podáváme se studenou omáčkou, například křenem dochucenou kysanou smetanou.

Na webu Třeboňský kapr se můžete podívat i na video s návodem na přípravu kapřích hranolek.

Třeboňský kapr

autor receptu:

Třeboňské kapří hranolky

Počet přidaných receptů: 5

Ingredience

na porce
4,2
skvělý recept
40 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Třeboňské kapří hranolky

Celkový počet komentářů: 3
Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Třeboňské kapří hranolky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept