reklama
hledat uživatel
       

Trdelník z trouby

Sváteční recept na jednoduchý trdelník z kynutého těsta.


  • 4,1

    32×

    4,1 32
  • 1 hod

Ingredience

na obalení

na potření

těsto



Energetická hodnota

2348 kJ / 560,9 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Z trošky vlažného mléka, lžíce cukru a rozdrobeného droždí necháme vzejít kvásek. Mouku promícháme s cukrem, pokrájeným máslem, zbytkem mléka, zbytkem cukru, vejci a vyběhnutým kváskem. Dobře vypracované těsto přikryjeme čistou utěrkou a necháme vykynout na teplém místě asi 45 minut.

Těsto vyválíme na pomoučněném válu a nakrájíme na proužky. Proužky obmotáme trubičky na kremrole nebo sklenice přikryté alobalem. Trdelníky potřeme žloutkem a opatrně obalíme ve skořicovém cukru nebo mletých oříšcích s cukrem.

Sklenice nebo trubičky s těstem postavíme na plech a pečeme asi 10 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Upečené trdelníky ještě teplé naposledy obalíme ve sladké směsi.

Trdelník z trouby podáváme jako chutnou sladkost k různým příležitostem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Trdelník z trouby

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.