reklama
hledat uživatel
       

Tradiční vafle

Recept na chuťově výborné vafle. Dají se jíst i samotné.


  • 2,3

    2,3 3

Podobné recepty

Načíst další recepty
Ušetřete peníze na přípravě tohoto receptu!

Ingredience



Energetická hodnota

2811 kJ / 671,5 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

V míse promícháme hladkou mouku s práškem do pečiva, špetkou soli a třtinovým cukrem. Přidáme rozpuštěné a částečně vychladlé máslo, celá vejce a mléko. Směs důkladně vyšleháme v hladké těsto, které necháme alespoň 90 minut odpočinout.

Rozpálíme si vaflovač a pomocí naběračky vždy na plotýnky nalijeme část těsta a uhladíme. Vaflovač uzavřeme a pečeme 3 - 5 minut dozlatova.

Tradiční vafle mažeme marmeládou či nutelou, zdobíme kysanou smetanou nebo šlehačkou, doplníme ovocem. Tradiční vafle jsou dobré i samotné, stačí je posypat cukrem, ale chutnají i bez.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Tradiční vafle

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.