reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Tradiční trdelník

Tradiční staročeská pouťová pochoutka.


  • 4,6

    437×

    4,6 437
  • 1 h 15 min

  • 28×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Droždí promícháme se lžící vlažného mléka a špetkou cukru. Necháme vzejít kvásek. Ze všech surovin a vzešlého kvásku vypracujeme měkké těsto, které necháme na teplém místě asi 30 minut kynout.

Z těsta vyválíme tenkou placku, nařežeme na pásky a obtáčíme jimi kremrolové trubičky či zavařovací sklenice. Trdelník pomažeme vejcem či olejem a obalíme ve skořicovém cukru.

Tradiční trdelník pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 8 minut. Po upečení sundáme z trubiček a už si jen pochutnáváme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Tradiční trdelník

    Celkový počet komentářů: 87
    • Petr
      Petr

      udělal jsem to přesně podle receptu a nic moc dvě spadla a chuť byla dost otřesena chtělo by to vylepšit

      18.12.2017 17:51:11

    • Zdena
      Zdena

      Komentář k receptu Tradiční trdelník

      Bude si manža čvachtat?

      27.08.2017 13:33:19

    • Anonym
      Anonym

      Nedoporučuji. Těsto bylo tekuté, musela jsem tam přidat více mouky. Nedalo se to válet, těsto se lepilo. Když jsem těsto konečně dala na zavařovačku (a na něm alobal) a " válela " další, tak mezi tím se mi ten prví lámal (jako to těsto se od sebe odpojovalo).
      Když už toto bylo hotové, tak jsem to strčila do trouby. Většina spadla. " Trdelník " nechutnal ani trochu, jako trdelník na stánku. Doporučuji si ho radši koupit z trdlokafe za 50kč. Nejen, že jsou velké, ale také nepopsatelně dobré oproti těmto.

      03.06.2017 18:30:12

    • neni trdlo jako trdlo
      neni trdlo jako trdlo

      Komentář k receptu Tradiční trdelník

      Jojo, starocesky trdelnik, skvely, ale v Cechach se objevil cca pred necelymi dvaceti lety, takze hooodne stara staroceska pochoutka! Dorazil k nam ze Slovenska, kde se pravy trdelnik jiz stovky let pece tradicne na jedinem miste - ve Skalici na Slovensku, ale jinak opravdu starocesky!!!

      10.04.2017 14:19:06

      • Wolf
        Wolf

        Re: Komentář k receptu Tradiční trdelník

        Příklad dobře zvládnutého marketingu, v Praze se prodává za cca 60Kč, výrobní cena pár korun. :) Nevím, jestli to dokonce někdo nemá jako ochrannou známku.

        22.10.2018 19:54:25

    • adelka1 (tecka) c
      adelka1 (tecka) c

      skvele jidlo doporucuji ho udelat

      19.03.2017 12:23:10

    • pítr
      pítr

      Rozhodně víc cukru do těsta. Je naprosto bez chuti. Udělal jsem to ze skoro kila surovin a pak to nemá chuť. Skořice na posypání to nenahradí...

      10.12.2016 15:18:20

    • Sandra
      Sandra

      Komentář k receptu Tradiční trdelník

      Zdravím,prosim vas chtela bych se zeptat slo by misto polohrube dat hrubou? dekuji za odpoved

      09.07.2016 18:24:48

      • Hanele
        Hanele

        Re: Komentář k receptu Tradiční trdelník

        Ne. Hrubá mouka je tak maximálně na bramborové knedlíky, ale ne na pečení. Na to je moc " težká " ...

        20.06.2017 16:09:22

    Nalezeno receptů: 87
    |< << 123456789 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Tradiční trdelník

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.