reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

na obalení

na potření

Postup přípravy

Droždí promícháme se lžící vlažného mléka a špetkou cukru. Necháme vzejít kvásek. Ze všech surovin a vzešlého kvásku vypracujeme měkké těsto, které necháme na teplém místě asi 30 minut kynout.

Z těsta vyválíme tenkou placku, nařežeme na pásky a obtáčíme jimi kremrolové trubičky či zavařovací sklenice. Trdelník pomažeme vejcem či olejem a obalíme ve skořicovém cukru.

Tradiční trdelník pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 8 minut. Po upečení sundáme z trubiček a už si jen pochutnáváme.

reklama

Podobné recepty

Komentáře k receptu Tradiční trdelník

Celkový počet komentářů: 84
  • Zdena
    Zdena

    Komentář k receptu Tradiční trdelník

    Bude si manža čvachtat?

    27.08.2017 13:33:19

  • Anonym
    Anonym

    Nedoporučuji. Těsto bylo tekuté, musela jsem tam přidat více mouky. Nedalo se to válet, těsto se lepilo. Když jsem těsto konečně dala na zavařovačku (a na něm alobal) a " válela " další, tak mezi tím se mi ten prví lámal (jako to těsto se od sebe odpojovalo).
    Když už toto bylo hotové, tak jsem to strčila do trouby. Většina spadla. " Trdelník " nechutnal ani trochu, jako trdelník na stánku. Doporučuji si ho radši koupit z trdlokafe za 50kč. Nejen, že jsou velké, ale také nepopsatelně dobré oproti těmto.

    03.06.2017 18:30:12

  • neni trdlo jako trdlo
    neni trdlo jako trdlo

    Komentář k receptu Tradiční trdelník

    Jojo, starocesky trdelnik, skvely, ale v Cechach se objevil cca pred necelymi dvaceti lety, takze hooodne stara staroceska pochoutka! Dorazil k nam ze Slovenska, kde se pravy trdelnik jiz stovky let pece tradicne na jedinem miste - ve Skalici na Slovensku, ale jinak opravdu starocesky!!!

    10.04.2017 14:19:06

  • adelka1 (tecka) c
    adelka1 (tecka) c

    skvele jidlo doporucuji ho udelat

    19.03.2017 12:23:10

  • pítr
    pítr

    Rozhodně víc cukru do těsta. Je naprosto bez chuti. Udělal jsem to ze skoro kila surovin a pak to nemá chuť. Skořice na posypání to nenahradí...

    10.12.2016 15:18:20

  • laduna (tecka) drnda
    laduna (tecka) drnda

    teeda musim rict,ze mi to moc chutna a deti si taky posmakly :-)

    05.12.2016 17:00:51

  • doktoral
    doktoral

    Co je na tak drahého?

    Tak jsem to upekl, myslím, že se mi to podařilo, ale žádný zázrak v tom nevidím. Nic proti receptu, ten je v pořádku, jen mě trdelník nezaujal jako jídlo. :-)

    29.11.2016 21:16:35

  • Andrea
    Andrea

    Dobrý den, recept je super, ale když se místo plátů těsta udělají " hadi " , trdelník je takový plastičtější, a vypadá lépe i na pohled :)

    19.10.2016 10:26:15

  • Sandra
    Sandra

    Komentář k receptu Tradiční trdelník

    Zdravím,prosim vas chtela bych se zeptat slo by misto polohrube dat hrubou? dekuji za odpoved

    09.07.2016 18:24:48

    • Hanele
      Hanele

      Re: Komentář k receptu Tradiční trdelník

      Ne. Hrubá mouka je tak maximálně na bramborové knedlíky, ale ne na pečení. Na to je moc " težká " ...

      20.06.2017 16:09:22

Nalezeno receptů: 84
|< << 123456789 >> >|

Přidat příspěvek k receptu Tradiční trdelník