Tradiční trdelník

1 h 15 min | cukroví | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 277567x
Tradiční staročeská pouťová pochoutka.
Komentáře receptu 83
Uvařil jsem to (Recept vařilo 27 lidí)


Postup přípravy receptu

Droždí promícháme se lžící vlažného mléka a špetkou cukru. Necháme vzejít kvásek. Ze všech surovin a vzešlého kvásku vypracujeme měkké těsto, které necháme na teplém místě asi 30 minut kynout.

Z těsta vyválíme tenkou placku, nařežeme na pásky a obtáčíme jimi kremrolové trubičky či zavařovací sklenice. Trdelník pomažeme vejcem či olejem a obalíme ve skořicovém cukru.

Tradiční trdelník pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 8 minut. Po upečení sundáme z trubiček a už si jen pochutnáváme.

autor receptu:

Tradiční trdelník

Počet přidaných receptů: 43

Ingredience

Vaše cena 4990 běžně 10624 Kč sleva 53 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
384 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Tradiční trdelník

Recept se nachází v 759 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 6010 receptů
zdegross
staré recepty 3810 receptů
Baboš
Moučniky 1672 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Tradiční trdelník

Celkový počet komentářů: 10
  • Komentář k receptu Tradiční trdelník Sandra 09.07.2016 18:24:48

    Zdravím,prosim vas chtela bych se zeptat slo by misto polohrube dat hrubou? dekuji za odpoved

    • Re: Komentář k receptu Tradiční trdelník Hanele 20.06.2017 16:09:22

      Ne. Hrubá mouka je tak maximálně na bramborové knedlíky, ale ne na pečení. Na to je moc " težká " ...

  • Ani trochu Anonym 03.06.2017 18:30:12

    Nedoporučuji. Těsto bylo tekuté, musela jsem tam přidat více mouky. Nedalo se to válet, těsto se lepilo. Když jsem těsto konečně dala na zavařovačku (a na něm alobal) a " válela " další, tak mezi tím se mi ten prví lámal (jako to těsto se od sebe odpojovalo).
    Když už toto bylo hotové, tak jsem to strčila do trouby. Většina spadla. " Trdelník " nechutnal ani trochu, jako trdelník na stánku. Doporučuji si ho radši koupit z trdlokafe za 50kč. Nejen, že jsou velké, ale také nepopsatelně dobré oproti těmto.

  • Komentář k receptu Tradiční trdelník neni trdlo jako trdlo 10.04.2017 14:19:06

    Jojo, starocesky trdelnik, skvely, ale v Cechach se objevil cca pred necelymi dvaceti lety, takze hooodne stara staroceska pochoutka! Dorazil k nam ze Slovenska, kde se pravy trdelnik jiz stovky let pece tradicne na jedinem miste - ve Skalici na Slovensku, ale jinak opravdu starocesky!!!

  • trdelník 19.03.2017 12:23:10

    skvele jidlo doporucuji ho udelat

  • víc cukru pítr 10.12.2016 15:18:20

    Rozhodně víc cukru do těsta. Je naprosto bez chuti. Udělal jsem to ze skoro kila surovin a pak to nemá chuť. Skořice na posypání to nenahradí...

  • moc dobre 05.12.2016 17:00:51

    teeda musim rict,ze mi to moc chutna a deti si taky posmakly :-)

  • Co je na tak drahého? doktoral 29.11.2016 21:16:35

    Tak jsem to upekl, myslím, že se mi to podařilo, ale žádný zázrak v tom nevidím. Nic proti receptu, ten je v pořádku, jen mě trdelník nezaujal jako jídlo. :-)

  • Nápad Andrea 19.10.2016 10:26:15

    Dobrý den, recept je super, ale když se místo plátů těsta udělají " hadi " , trdelník je takový plastičtější, a vypadá lépe i na pohled :)

  • 8 min je blbost Anet 30.06.2016 12:40:15

    za 8 minut se to rozhodně neupeklo.. mně to trvalo 20 min

Nalezeno receptů: 83
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Tradiční trdelník
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně vybírat letní obuv?

    Jak správně vybírat letní obuv?

    Léto máme všichni rádi, ale naše nohy mohou v parnu trpět. Zvlášť, když jim nedopřejeme vzdušnou obuv a necháme je potit se v uzavřené a neprodyšné obuvi. Trápí nás nejen odřené paty, malíčky a utlačované palce, zpocené a horoucí nohy, ale od nohou pak trpí i celé tělo dyskomfortem a naše celková tělesná i duševní pohoda klesá.

  • Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Chcete letos zažít adrenalin na vodě? Nebo se jen lehce nechat unášet po klidné hladině malé říčky? Než někde zavoláte klasické vodácké "ahoooj", věnujte pečlivou pozornost přípravě. Její základní parametry spočívají právě v tom, kam vlastně chcete jet.




přidat nový recept