reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Tradiční ruský boršč

Klasický recept na přípravu chutného ruského boršče. Ingredience jsou na 3 litry polévky.


  • 3,4

    17×

    3,3 17
  • 2 h 30 min

Ingredience

na ozdobu

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

25. 10. 2020

Postup přípravy

Mírně tučné vepřové maso s kostí zalijeme studenou vodou a necháme odstát přes noc. Ráno vodu vyměníme a necháme opět odstát 8 - 10 hodin. Dělá se to proto, abychom maso zbavili co nejvíce krve. Vepřové maso vaříme bez soli. Až bude maso měkké a plně uvařené (cca 1,5 hodina), maso vyndáme.

Dokud se maso vaří, připravujeme zeleninu. Červenou řepu (čerstvou nikoli vařenou) nakrájíme na kostičky cca 0,5 - 0,8 cm. Bílé zelí nakrájíme na tenké proužky. Středně velké brambory nakrájíme na kostičky cca 1 - 1,5 cm. Větší cibuli nakrájíme nadrobno. Střední mrkev nastrouháme na hrubším struhadle. Rajče a papriku nakrájíme na kostičky cca 1 cm, rajče neloupeme.

Jakmile uvařené maso vyndáme, do bujonu dáme červenou řepu a vaříme cca 15 - 20 minut. Potom přidáme k řepě i nakrájené bílé zelí a brambory. Když se zelí vaří s řepou, na pánvi osmahneme cibuli s mrkví, dále přidáme rajčatový protlak, cukr, ocet a trochu vody, sušenou petrželku a kopr. Hotovou zeleninu přidáme do bujonu.

Na stejné rozpálené pánvi s trochou oleje a vody krátce osmahneme nakrájené rajče a papriku, cca 1 - 2 minuty na maximálním ohni. Již trochu vychladlé maso nakrájíme, dáme do polévky a osolíme podle chutí. Boršč počítáme za hotový, jakmile červená řepa bude měkká.

Tradiční ruský boršč podáváme se zakysanou smetanou a ozdobený čerstvou petrželkou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Tradiční ruský boršč

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.