reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty


Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 169 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Postup přípravy

Ze všeho najdříve si připravíme suroviny. Libové hovězí maso nakrájíme na kousky. Šalotky nakrájíme na kolečka. Prolisujeme česnek. Syrový bůček a slaninu nakrájíme na kostky. Žampiony pokrájíme na plátky. Nakonec pokrájíme i rajčata z konzervy a petrželku.


Hovězí maso, víno, olej, polovinu česneku a šalotku dáme do mísy, promícháme, přikryjeme a uložíme nejméně na 4 hodiny do chladničky.


Bůček nebo slaninu vaříme 10 minut ve vodě a potom vodu slijeme. Pak smícháme 4 lžíce mouky a asi 2 lžíce vody a vznikne nám hladká pasta.Další 2 lžíce mouky promícháme se solí a pepřem.


Z hovězího masa slijeme a odložíme marinádu. Maso osušíme papírovými utěrkami a obalíme v osolené a opepřené mouce. Do kastrolu pak dáme vrstvu bůčku, vrstvu žampionů, rajčat a hovezího masa. Vrstvy střídáme. Zastrčíme mezi ně bouquet garni a pomerančovou kůru.


Suroviny v kastrolu podlijeme hovězím vývarem a odloženou marinádou. Na okraj naneseme pastu z mouky a kastrol přikryjeme. Pokrm pak dusíme v troubě předehřáté na 160°C 2 a 1/2 hodiny. Ančovičky rozmělníme v hmoždíři s kapary a zbývajícím česnekem.


Do pokrmu vmícháme ančovičky, ocet a petrželku, kastrol znovu přikryjeme a porkm dusíme v troubě ještě 1 až 1 a 1/2 hodiny.



Zdroj: Slovart - www.slovart.cz

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Tradiční provensálské daube

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.