reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Tradiční pečený králík

Jednoduchý recept na králíka.


  • 4,2

    118×

    4,2 118
  • 1 h 30 min

  • 15×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Postup přípravy

Králíka omyjeme, vytrháme zevnitř jeho sádlo. Do stehen a hřbetu našpikujeme slaninu. Dobře osolíme králíka jak zevnitř tak z venku.

Králíka dáme do pekáče. Cibuli, česnek a zbytek slaniny nakrájíme na tenké plátky a položíme na králíka a posypeme grilovacím kořením. Mírně podlijeme vodou nebo vývarem. Králíka vložíme do trouby a pečeme doměkka. Během pečení králíka otočíme. Podléváme a přeléváme vypečenou šťávou, až je maso měkké.


Tradičního pečeného králíka můžeme s bramborem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Tradiční pečený králík

    Celkový počet komentářů: 49
    • Doga nenažraná
      Doga nenažraná

      Péct na....

      já peču na 300 a pak snižuju na 250-200 a je upečený dosti

      08.11.2013 18:11:17

    • vladimir
      vladimir

      no koukám co se na králíka dát nemá to jsem si přečetl,ale jakou teplotu to se asi nedovím :(

      08.11.2013 17:41:14

    • jarca
      jarca

      Ještě jsem chtěla doda,t že když někdo koupí králíka a dá za něj spustu peněz ,tak se snaží ho udělat klasicky ,ale když jich má někdo plnou králíkárnu tak se snaží inovovat vzpoměňte si na Škopkovi zdravím

      18.03.2013 11:01:00


    • jarca
      jarca

      Pro Lumik ,moje maminka pekla králíka v celku a do břicha mu zašila nádivku ,dala špek a pod dalším pekáčem pekla bylo to moc dobré a dole ty poznámky jsou hloupé ,vždyť si každý může udělat chuť jak chce jenom se chce podělit ze svojí zkušeností ,tak proč ta hrubost

      18.03.2013 10:57:20

    • lumik
      lumik

      grilovací koření nedávám,ale proč nadávat někomu komu chutná,mne spíš zarazilo pečení vcelku,lepší je péct naporcovaného,ale nekamenujte mne

      17.03.2013 11:58:21

    • Doga nenažraná
      Doga nenažraná

      grilovaci koreni

      každý si to pečte jak chcete prdel si to přebere po svém :D

      17.03.2013 08:58:18

    • Jana
      Jana

      Grilovací koření

      Nestačím se divit, co se v receptech dá najít.... naprosto souhlasím s Václavem, Liborem a všemi, kdo tvrdí, že dát na králíka (tak kvalitní a výborné maso) není jen blbec, ale totální prznitel jídla!!! Hnus fialovej, co dokážou Češi s kvalitní surovinou. A kdo to jí je chuťový barbar - ten asi nemá jazyk.

      29.12.2012 19:29:13

    • Gurmán
      Gurmán

      Když pečeného králíka,TAK JEDINĚ S CHILI OMÁČKOU A TATARKOU....

      19.08.2012 03:32:54

    • vlastik
      vlastik

      nehádejme se

      všechno maso,včetně králičího se má ochutit přírodně.Pepř,sůl majoránka.

      12.06.2012 12:40:52


    Nalezeno receptů: 49

    Přidat příspěvek k receptu Tradiční pečený králík

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.