reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Tradiční pečený králík

Jednoduchý recept na králíka.


  • 4,2

    118×

    4,2 118
  • 1 h 30 min

  • 15×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 824 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši

30. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 764 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

30. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na dokonalou hostinu

29. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

29. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 705 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Postup přípravy

Králíka omyjeme, vytrháme zevnitř jeho sádlo. Do stehen a hřbetu našpikujeme slaninu. Dobře osolíme králíka jak zevnitř tak z venku.

Králíka dáme do pekáče. Cibuli, česnek a zbytek slaniny nakrájíme na tenké plátky a položíme na králíka a posypeme grilovacím kořením. Mírně podlijeme vodou nebo vývarem. Králíka vložíme do trouby a pečeme doměkka. Během pečení králíka otočíme. Podléváme a přeléváme vypečenou šťávou, až je maso měkké.


Tradičního pečeného králíka můžeme s bramborem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Tradiční pečený králík

    Celkový počet komentářů: 49
    • berber
      berber

      Tve inteligence je na pokraji skázy , urážet lidi a gastronomii. Milion lidi, milion chuti.

      13.08.2017 07:39:10

    • Ruban
      Ruban

      Teplota a doba by měly být uvedeny vždy!

      Alespoň přibližně. Zvlášť dnes, když se dá teplota v troubě dost dobře vychytat. Rovněž souhlasím s názoren, že na "tradičního" králíka grilovací koření vůbec nepatří. Nemyslím to přímo v tomto případě, ale často mám takový pocit, že nějaký ambiciozní grafoman napíše nějaký recepis od stolu, aniž by ho prakticky vyzkoušel. Proč taky ne, když vidí v tv jak se do kuchyně nasáčkují kdejaké celebritky, u kterých má divák strach, aby si nepoškodily nalepené nehty... :-))

      28.02.2016 09:20:41

    • Jana
      Jana

      Komentář k receptu Tradiční pečený králík

      Králíka peču prošpikovaného a s bůčkem asi 4 hodiny na 120°C. Nevysuší se, nepřipálí se. Někdy ho nakonec zapeču krátce naplno, aby zrůžověl. S domácím zelím a bramborovým knedlíkem je báječný.

      28.10.2015 21:14:49


    • Martina
      Martina

      tradiční?

      Proč se jmenuje tradiční? - tam bych viděla kmín a sůl a ne gril. koř.
      Ale co mi u receptu opravdu vadí je neuvedení doby pečení a teploty.
      Číst takové recepty je ztráta času - nedali by se tyto recepty smazat?

      12.12.2014 18:29:28

      • Doga nenažraná
        Doga nenažraná

        Re: tradiční?

        prostě se tak jmenuje a je jedno jestli tradiční nebo netradiční a nechápu proč by se měl hned mazat,jste nějaká chytrá ne!!!však ho dělat nemusíte :) udělejte si svého

        12.12.2014 18:35:40

      • lumik
        lumik

        Re: tradiční?

        teplota a doba pečení? nikdo nemůže přesně napsat,záleží na zkušenostech s vlastní troubou a jestli je králík pečený musím zkusit,kdyby někdo omylem napsal 30 minut tak ho vyndáte a budete podávat?

        13.12.2014 08:53:58

      • Lenka
        Lenka

        Re: tradiční?

        Poslední příspěvek Martiny naprosto chápu a nevidím důvod,ji urážet milá Dogo nenažraná! O době pečení se může napsat (jako ve spoustě jiných receptů), že je pouze orientační. O stupních totéž, ale to jsem tedy ještě neviděla.Prostě a jasně, by podle mě, stejně jako podle Martiny, dobrý recept měl obsahovat: jak dlouho a hlavně nakolik se to peče. Každá trochu zkušená kuchařka pozná,jestli už je "to" pečené, ale králíká opravdu často nedělám, jan když ho (jako právě teď) od někoho dostaneme.

        23.08.2015 09:10:23

    • Monika
      Monika

      Tak to byl výborný recept a trošku zbylo,tak si hned du dat. :) :D mmmmmmmm...MŇAM!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!

      16.11.2013 20:27:46


    Nalezeno receptů: 49

    Přidat příspěvek k receptu Tradiční pečený králík

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.