reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Tradiční pečený králík

Jednoduchý recept na králíka.


  • 4,3

    111×

    4,3 111
  • 1 h 30 min

  • 15×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 557 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 168 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Postup přípravy

Králíka omyjeme, vytrháme zevnitř jeho sádlo. Do stehen a hřbetu našpikujeme slaninu. Dobře osolíme králíka jak zevnitř tak z venku.

Králíka dáme do pekáče. Cibuli, česnek a zbytek slaniny nakrájíme na tenké plátky a položíme na králíka a posypeme grilovacím kořením. Mírně podlijeme vodou nebo vývarem. Králíka vložíme do trouby a pečeme doměkka. Během pečení králíka otočíme. Podléváme a přeléváme vypečenou šťávou, až je maso měkké.


Tradičního pečeného králíka můžeme s bramborem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Tradiční pečený králík

    Celkový počet komentářů: 44
    • Václav
      Václav

      Kdo dává na králíka grilovací koření je blbec a neumí vařit. Kdo to jí, tak je blbec a prase.

      26.07.2011 16:53:53

      • Jarek
        Jarek

        Kdo se neumí slušně vyjadřovat, je duševní imbecil

        13.08.2011 10:32:04

      • juras24
        juras24

        Nesouhlasím s těmi výrazy, ale plně souhlasím s tím, že dávat na králíka grilovací koření je při nejmenším neznalost a naprostá ignorace gastronomie.

        21.03.2014 08:48:45


      • Andrea
        Andrea

        Až tenhle recept zkusíte, tak ho můžete urážet. Já ho dnes pekla a přidala k němu jedno stehýnko z kuřete a byl báječný. Celá rodina chválila až měli boule za ušima. Ale proti gustu žádný dišputát a každý má svoje chutě. Ale neurážejte, když nevyzkoušíte a s tím gril. kořením byl naprosto vyjímečný.

        16.07.2016 19:55:08

      • Andy
        Andy

        Grilovací koření na tradičního králíka? To snad ne! Stačí sůl, kmín, hodně česneku a k tomu kus bůčku :-)

        14.08.2016 08:27:46

      • Martina
        Martina

        Kdo veřejně uráží lidi je blbec a možná i něco horšího......pokud máte nějaký problém jděte se s tím léčit - a sem raději nelezte.....

        11.11.2017 09:02:48


    Nalezeno receptů: 44
    |< << 12345 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Tradiční pečený králík

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.