reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Tradiční pečený králík

Jednoduchý recept na králíka.


  • 4,2

    118×

    4,2 118
  • 1 h 30 min

  • 15×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Postup přípravy

Králíka omyjeme, vytrháme zevnitř jeho sádlo. Do stehen a hřbetu našpikujeme slaninu. Dobře osolíme králíka jak zevnitř tak z venku.

Králíka dáme do pekáče. Cibuli, česnek a zbytek slaniny nakrájíme na tenké plátky a položíme na králíka a posypeme grilovacím kořením. Mírně podlijeme vodou nebo vývarem. Králíka vložíme do trouby a pečeme doměkka. Během pečení králíka otočíme. Podléváme a přeléváme vypečenou šťávou, až je maso měkké.


Tradičního pečeného králíka můžeme s bramborem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Tradiční pečený králík

    Celkový počet komentářů: 49
    • Chovatel
      Chovatel

      Nechutnost, lidi taky nejíte

      Vařit králika na fuj. Králici jsou mazlíčci jděte si radši uvařit svýho psa.

      18.06.2020 17:27:11

      • lumík
        lumík

        Re: Nechutnost, lidi taky nejíte

        já zase nechápu králíka jako mazlíčka

        18.06.2020 17:45:31

      • lumik
        lumik

        Text komentáře byl smazán.

        Text komentáře byl smazán.

        18.06.2020 18:22:16


    • Václav
      Václav

      Kdo dává na králíka grilovací koření je blbec a neumí vařit. Kdo to jí, tak je blbec a prase.

      26.07.2011 16:53:53

      • juras24
        juras24

        Nesouhlasím s těmi výrazy, ale plně souhlasím s tím, že dávat na králíka grilovací koření je při nejmenším neznalost a naprostá ignorace gastronomie.

        21.03.2014 08:48:45

      • Andrea
        Andrea

        Až tenhle recept zkusíte, tak ho můžete urážet. Já ho dnes pekla a přidala k němu jedno stehýnko z kuřete a byl báječný. Celá rodina chválila až měli boule za ušima. Ale proti gustu žádný dišputát a každý má svoje chutě. Ale neurážejte, když nevyzkoušíte a s tím gril. kořením byl naprosto vyjímečný.

        16.07.2016 19:55:08

      • Andy
        Andy

        Grilovací koření na tradičního králíka? To snad ne! Stačí sůl, kmín, hodně česneku a k tomu kus bůčku :-)

        14.08.2016 08:27:46

      • Martina
        Martina

        Kdo veřejně uráží lidi je blbec a možná i něco horšího......pokud máte nějaký problém jděte se s tím léčit - a sem raději nelezte.....

        11.11.2017 09:02:48


    Nalezeno receptů: 49
    |< << 12345 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Tradiční pečený králík

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.