reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Tradiční pečený králík

Jednoduchý recept na králíka.


  • 4,2

    118×

    4,2 118
  • 1 h 30 min

  • 15×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Bylinky při chřipce a viróze: Které opravdu pomohou?

23. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Recept na koblihy pečené v troubě krok za krokem

23. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

22. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Dýňové rolky se skořicovou náplní krok za krokem

22. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Recept na výbornou čočkovou polévku krok za krokem

22. 10. 2020

Postup přípravy

Králíka omyjeme, vytrháme zevnitř jeho sádlo. Do stehen a hřbetu našpikujeme slaninu. Dobře osolíme králíka jak zevnitř tak z venku.

Králíka dáme do pekáče. Cibuli, česnek a zbytek slaniny nakrájíme na tenké plátky a položíme na králíka a posypeme grilovacím kořením. Mírně podlijeme vodou nebo vývarem. Králíka vložíme do trouby a pečeme doměkka. Během pečení králíka otočíme. Podléváme a přeléváme vypečenou šťávou, až je maso měkké.


Tradičního pečeného králíka můžeme s bramborem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Tradiční pečený králík

    Celkový počet komentářů: 49
    • Chovatel
      Chovatel

      Nechutnost, lidi taky nejíte

      Vařit králika na fuj. Králici jsou mazlíčci jděte si radši uvařit svýho psa.

      18.06.2020 17:27:11

      • lumík
        lumík

        Re: Nechutnost, lidi taky nejíte

        já zase nechápu králíka jako mazlíčka

        18.06.2020 17:45:31

      • lumik
        lumik

        Text komentáře byl smazán.

        Text komentáře byl smazán.

        18.06.2020 18:22:16


    • Václav
      Václav

      Kdo dává na králíka grilovací koření je blbec a neumí vařit. Kdo to jí, tak je blbec a prase.

      26.07.2011 16:53:53

      • juras24
        juras24

        Nesouhlasím s těmi výrazy, ale plně souhlasím s tím, že dávat na králíka grilovací koření je při nejmenším neznalost a naprostá ignorace gastronomie.

        21.03.2014 08:48:45

      • Andrea
        Andrea

        Až tenhle recept zkusíte, tak ho můžete urážet. Já ho dnes pekla a přidala k němu jedno stehýnko z kuřete a byl báječný. Celá rodina chválila až měli boule za ušima. Ale proti gustu žádný dišputát a každý má svoje chutě. Ale neurážejte, když nevyzkoušíte a s tím gril. kořením byl naprosto vyjímečný.

        16.07.2016 19:55:08

      • Andy
        Andy

        Grilovací koření na tradičního králíka? To snad ne! Stačí sůl, kmín, hodně česneku a k tomu kus bůčku :-)

        14.08.2016 08:27:46

      • Martina
        Martina

        Kdo veřejně uráží lidi je blbec a možná i něco horšího......pokud máte nějaký problém jděte se s tím léčit - a sem raději nelezte.....

        11.11.2017 09:02:48


    Nalezeno receptů: 49
    |< << 12345 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Tradiční pečený králík

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.