reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Tradiční maková náplň

Tradiční maková náplň do českých buchet, koláčů nebo jiných moučníků.


  • 3,1

    963×

    3 963
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 599 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Recept na vánoční měsíčky s polevou krok za krokem

9. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 694 hodnocení

Vánoční tipy, díky kterým bude Štědrý den bez stresu

9. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Recept na domácí Baileys krok za krokem

8. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

8. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Recept na vánoční kokosky krok za krokem

7. 12. 2019

Postup přípravy

Ze všeho nejdříve si umeleme mák. Ten pak spolu s mlékem a 2 lžícemi cukru vaříme zhruba 25 minut. Poté ho necháme schladit. Piškoty nebo perník si nastrouháme.
Do vychladlé směsi přidáme zbytek cukru, špetku skořice, mleté ořechy nebo mandle. Nakonec zahustíme podle potřeby strouhanými piškoty nebo perníkem.

Hotovou makovou náplní plníme koláče, buchty nebo jiné moučníky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Tradiční maková náplň

    Celkový počet komentářů: 8
    • Mája
      Mája

      maková náplň

      Mák se vaří s mlékem (já dávám půl mléka a půl vody) tak minutu maximálně dvě.Takovou dobu vařit co se uvádí nahoře je hloupost.

      30.11.2019 12:39:49

    • jakub
      jakub

      ano tak....

      Bezva, ale místo mléka dávám smetanu, mák je potom krásně vláčný a buchty jsou skvělé

      02.02.2015 16:32:32

    • milda
      milda

      do makové nplně patří rum

      17.10.2014 19:34:07


    • Olga Ceermakova
      Olga Ceermakova

      Do makove naplně misto mleka,davam vodu.Mak zustane krasne tmavy,na chuti to netrati,když do maku přidate kousek masla.

      22.05.2014 15:07:31

    • tadabatelka
      tadabatelka

      wwwwwwwwwwww

      mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm mmmmmmmmmmmmmmmmmm

      11.11.2012 18:48:42

    • klaun
      klaun

      Perník nedáváme do máku na závěr vaření, ale vaříme současně s mákem. Perník dáváme do máku pro jeho zjemmnění a ne pro zahušťování. S mákovou náplní vařenou bez perníku a bez mléka se setkáváme denně na pultech obchodů. Bohužel pekaři již asi neumí nic slušného a jedlého upéci, snad jedině pro sebe.

      24.02.2012 11:26:22

      • Katka
        Katka

        Re: Perník

        No jo, ale dokud bude zákazník přesvědčen, že za makový koláček nechce dát 20 Kč, ale maximálně polovinu, bude v náplni místo mléka voda a místo perníku piškoty nebo nic...je to nejspíš jen reakce na bídnou poptávku, nemyslím, že by to pekaři nezvládli :(

        03.06.2016 10:09:03

    • Merlins
      Merlins

      Jenom jsem tam přidal trochu víc cukru a bylo to super :)

      09.03.2011 21:35:51


    Nalezeno receptů: 8

    Přidat příspěvek k receptu Tradiční maková náplň

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.