Recept na vynikající vanilkové rohlíčky, které jsou ihned po upečení krásně křehké, takže je můžete péct na poslední chvíli.
těsto | |
---|---|
250 g | máslo |
90 g | cukr moučka |
330 g | hladká mouka |
130 g | mleté vlašské ořechy |
na obalení | |
200 g | vanilkový cukr moučka |
Hladkou mouku smícháme s cukrem a mletými ořechy, přidáme změklé máslo a zpracujeme těsto. Já zpracovávám v robotu do doby, až se vše spojí a těsto drží pěkně při sobě. Těsto necháme odležet v ledničce, nejlépe do druhého dne. Druhý den z těsta tvarujeme rohlíčky, které pokládáme na plech. Nemusíme používat pečící papír, protože v těstě je dost tuku. Rohlíčky upečeme v předehřáté troubě do mírného zrůžovění. Po upečení ještě teplé rohlíčky obalíme ve vanilkovém cukru moučka. Ten si vyrobíme tak, že vanilkový lusk vložíme do sklenice s cukrem moučka minimálně přes noc, ale čím déle, tím lépe. Tradiční vanilkové rohlíčky podáváme na sváteční stůl jako lahodné a krásně křupavé cukroví. Insprujte se též v našem videu
10 nejlepších receptů na vánoční rohlíčky: Vanilkové, mandlové i s čokoládovou polevou
Už máte svůj recept na dokonalé vanilkové rohlíčky? Voňavé po oříšcích a vanilce, křehoučké a rozpadající se v ústech... Nebo letos chcete zkusit i rohlíčky kakaové, kokosové nebo s chutí kávy? Těchto 10 receptů doporučujeme za naši redakci vyzkoušet, jsou prostě skvělé.
Vánoční videorecept: Křehké vanilkové rohlíčky podle šéfcukrářky Lindy Vláskové
Další videorecept, který si nesmíte nechat ujít! Upéct vanilkové rohlíčky krok za krokem jen z pěti surovin vás naučí šéfcukrářka Linda Vlásková. A nechybí ani zaručený tip, jak to udělat, aby byly opravdu křehké.
autor patlalka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena