reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Tradiční jablečný štrúdl z domácího těsta

Babiččin recept na domácí jablkový štrúdl. Pozor, silně návykový!


  • 4,1

    17×

    4 17
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

náplň

podle chuti

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 041 hodnocení

Videonávod: Jak si vyřezat strašidelnou halloweenskou dýni?

22. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Videorecept: Úžasné veganské cupcakes podle Anny

22. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Svačinky, které u dětí zabodují: Domácí pribináček, zvířátkové toasty a špagetová hnízda

22. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Těstoviny v podzimním jídelníčku: Zapečte je!

21. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

KVÍZ: Je meloun ovoce, nebo zelenina? Otestuj svoji znalost!

21. 10. 2020

Postup přípravy

Jablka zbavíme slupky a nastrouháme. V míse smícháme tuk na pečení, tvaroh a mouku a vypracujeme hladké těsto.

Těsto rozdělíme na 2 - 3 části a jednu část vyválíme na pomoučněném válu na tenkou obdélníkovou placku. Doprostřed (přibližně do místa, které pokryjeme jablky) nasypeme trochu strouhanky, aby jablka příliš nepromočila těsto. Popřípadě můžeme přidat i nadrcené oříšky.

Na strouhanku dáme polovinu či třetinu nastrouhaných jablek podle toho, na kolik částí jsme těsto rozdělovali. Jablka posypeme polovinou skořicového cukru a zamotáme štrúdl. Nejprve ohneme delší strany směrem dovnitř, poté přes sebe přehneme delší strany. Celý postup opakujeme s další částí těsta.

Štrúdly dáme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě při 180 °C asi 30 minut. Po upečení posypeme štrúdl cukrem moučka.

Tradiční jablečný štrúdl z domácího těsta po vychladnutí nakrájíme a podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Tradiční jablečný štrúdl z domácího těsta

    Celkový počet komentářů: 1

    • Honza
      Honza

      Recept se mi nelíbí

      Tuk a tvaroh na kusy? Bylo by možné doplnit váhu?

      30.12.2019 16:54:42


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Tradiční jablečný štrúdl z domácího těsta

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.