reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Tradiční jablečný štrúdl z domácího těsta

Babiččin recept na domácí jablkový štrúdl. Pozor, silně návykový!


  • 4,1

    14×

    4,1 14
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Jablka zbavíme slupky a nastrouháme. V míse smícháme tuk na pečení, tvaroh a mouku a vypracujeme hladké těsto.

Těsto rozdělíme na 2 - 3 části a jednu část vyválíme na pomoučněném válu na tenkou obdélníkovou placku. Doprostřed (přibližně do místa, které pokryjeme jablky) nasypeme trochu strouhanky, aby jablka příliš nepromočila těsto. Popřípadě můžeme přidat i nadrcené oříšky.

Na strouhanku dáme polovinu či třetinu nastrouhaných jablek podle toho, na kolik částí jsme těsto rozdělovali. Jablka posypeme polovinou skořicového cukru a zamotáme štrúdl. Nejprve ohneme delší strany směrem dovnitř, poté přes sebe přehneme delší strany. Celý postup opakujeme s další částí těsta.

Štrúdly dáme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě při 180 °C asi 30 minut. Po upečení posypeme štrúdl cukrem moučka.

Tradiční jablečný štrúdl z domácího těsta po vychladnutí nakrájíme a podáváme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Tradiční jablečný štrúdl z domácího těsta

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.