reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Tradiční italské lasagne

Italské lasagne podle tradičního receptu. Čím déle budeme jídlo připravovat, tím bude mít lepší chuť (hlavně rajčatová omáčka).


  • 4,0

    4 4
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 823 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na dokonalou hostinu

29. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

29. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 704 hodnocení

Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem

27. 10. 2020

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme boloňskou omáčku. Olej, jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek osmažíme. Když je cibulka měkká, vmícháme maso, po zhnědnutí masa přidáme rajčata, rajčatový protlak, víno, bazalku, sůl a pepř. Boloňskou omáčku přivedeme k varu a povaříme na mírném ohni 20 - 25 minut.

Dále si připravíme sýrovou omáčku. V hrnci rozpustíme máslo, vmícháme mouku a minutu necháme osmažit. Postupně přidáváme mléko, přivedeme k varu při neustálém míchání, dokud omáčka neztuhne a není jemná. Přidáme muškátový oříšek. Sýrovou omáčku přemístíme z ohně a vmícháme nastrouhaný sýr. Mícháme, dokud se nerozpustí.

Do pekáčku přijde nejprve vrstva boloňské omáčky, na to sýrová omáčka, pak lasagne, vrstvy opakujeme, ukončíme vrstvou boloňské omáčky a sýrové omáčky navrch.

Tradiční italské lasagne pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 30 - 35 minut. Pečeme do mírného zhnědnutí sýrové omáčky, můžeme péct i déle, pokud omáčka nezhnědne tak rychle.

Tradiční italské lasagne rozdělíme na talíře a podáváme jako hlavní chod.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Tradiční italské lasagne

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.