Tradiční italské lasagne

2 hod | hlavní chod | 4 porce | italská kuchyně | recept zobrazen: 2063x
Italské lasagne podle tradičního receptu. Čím déle budeme jídlo připravovat, tím bude mít lepší chuť (hlavně rajčatová omáčka).
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Nejdříve si připravíme boloňskou omáčku. Olej, jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek osmažíme. Když je cibulka měkká, vmícháme maso, po zhnědnutí masa přidáme rajčata, rajčatový protlak, víno, bazalku, sůl a pepř. Boloňskou omáčku přivedeme k varu a povaříme na mírném ohni 20 - 25 minut.

Dále si připravíme sýrovou omáčku. V hrnci rozpustíme máslo, vmícháme mouku a minutu necháme osmažit. Postupně přidáváme mléko, přivedeme k varu při neustálém míchání, dokud omáčka neztuhne a není jemná. Přidáme muškátový oříšek. Sýrovou omáčku přemístíme z ohně a vmícháme nastrouhaný sýr. Mícháme, dokud se nerozpustí.

Do pekáčku přijde nejprve vrstva boloňské omáčky, na to sýrová omáčka, pak lasagne, vrstvy opakujeme, ukončíme vrstvou boloňské omáčky a sýrové omáčky navrch.

Tradiční italské lasagne pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 30 - 35 minut. Pečeme do mírného zhnědnutí sýrové omáčky, můžeme péct i déle, pokud omáčka nezhnědne tak rychle.

Tradiční italské lasagne rozdělíme na talíře a podáváme jako hlavní chod.

autor receptu:

Tradiční italské lasagne

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porce


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Tradiční italské lasagne

Přidat příspěvek k receptu Tradiční italské lasagne
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept