reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Tradiční dušený špenát

Rychlý, lahodný a zdravý - to je špenát.


  • 4,3

    27×

    4,2 27
  • 45 min

  • 14×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 596 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 854 hodnocení

Videorecept na hříšně dobré Bounty tyčinky - nepečené vánoční cukroví jen ze 3 surovin

6. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 693 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

6. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Recept na jemný vaječný likér krok za krokem

5. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 574 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Vánoce diabetika: Jak si při dietě pochutnat?

5. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 273 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 564 hodnocení

Bezkonkurenční medovníkové kuličky krok za krokem

4. 12. 2019

Postup přípravy

Zmrazený špenát necháme rozpustit na mírném ohni (tím ho zároveň i dusíme).

Mezitím oloupeme stroužky česneku a nakrájíme na plátky.

Když je špenát rozpuštěný, přidáme česnek, masox a sůl. Necháme dusit asi 10 minut. Podle potřeby podlijeme vodou. Když je špenát hotový, zahustíme jíškou a přidáme rozkvedlané vejce. Až je vejce hotové, zalijeme smetanou nebo mlékem. Podáváme s vařenými vejci nebo volským okem.

Jako přílohu podáváme k dušenému špenátu vařené brambory, bramborový, houskový či kynutý knedlík. Připravený špenát můžeme podávat i s uzeninou nebo s výpečky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Tradiční dušený špenát

    Celkový počet komentářů: 8
    • Hana
      Hana

      Protože si špenát pěstujeme na zahrádce s mraženým špenátem se to nedá vůbec srovnat.
      Také cibuku na másle jen orestuji, přidám lžíci hladké mouky, udělám zásmažku a čestvý špenát jen nechám přejít ve vodě varem, přecedím a umixuji. Dám na zásmažku, přidám česnek, sůl, pepř a vejce. Nechám jen vejce na ohni srazit. Je to dobrota.

      24.05.2013 10:47:57

    • Annmery
      Annmery

      já tak zahušťuji jíškou, je to tam i dokonce napsané.

      26.07.2012 13:28:32

    • LucinkaBV89
      LucinkaBV89

      výborný špenát jen jsem přidala osmaženou cibulku a zášmašku

      26.07.2012 12:04:19


    • neligrej
      neligrej

      Dnes je špenát,nedávám masox,ale zásmažku.Snad manžela potěším,má jej rád.

      27.12.2010 13:12:17

    • sonik
      sonik

      ¨zajímavé

      je to zajímavé zpestření spenátu,určitě vyzkouším:-)

      02.06.2009 09:23:16


    Nalezeno receptů: 8

    Přidat příspěvek k receptu Tradiční dušený špenát

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.