reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Tradiční české buchty

Výborné české buchty s tvarohem a povidly.


  • 4,7

    151×

    4,6 151
  • 2 hod

  • 40×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

náplň

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 594 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 853 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

6. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 613 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 693 hodnocení

Recept na jemný vaječný likér krok za krokem

5. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Vánoce diabetika: Jak si při dietě pochutnat?

5. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 574 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Bezkonkurenční medovníkové kuličky krok za krokem

4. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 273 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 563 hodnocení

Jak mlsají na Vánoce ve světě?

4. 12. 2019

Postup přípravy

Do mísy si vsypeme mouku. Uděláme důlek, rozdrolíme do něj droždí, zasypeme cukrem, zalijeme teplým mlékem a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme vanilkový cukr, sůl, citronovou kůru, žloutky a rozpuštěné máslo. Vypracujeme těsto, které se nelepí k míse a necháme kynout na teplém místě.

Mezitím si rozmícháme tvaroh s cukrem a trochou mléka. Můžeme použít i jinou oblíbenou náplň.

Z těsta a tvarohové náplně tvoříme buchty. České buchty klademe do trochu vymazaného pekáčku. Trochu vymazaného kvůli tomu, aby nebyly moc mastné a nasáklé. Nakonec tradiční české buchty potřeme máslem a dáme do předem rozehřáté trouby na 150 - 180 °C. České buchty pečeme asi 30 minut.

Upečené tradiční české buchty posypeme cukrem a můžeme se do nich pustit.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Tradiční české buchty

    Celkový počet komentářů: 45
    • Martina
      Martina

      Komentář k receptu Tradiční české buchty

      Dobrý den vše super ale hotové jsou nahoře hrozně tvrdé.. Suché až se lámou.. Čím to může být?

      24.10.2018 17:07:18

    • Dana
      Dana

      Komentář k receptu Tradiční české buchty

      Už jsem je dělala několikrát, ted´ mám jedny v troube,.. jsou výborné, dělám je s povidlama, mnam..

      06.10.2017 13:18:45

    • stavros666
      stavros666

      české buchty

      Peču je často,prozatím se mi vždy povedly,podle ochutnávačů.Aby byly nadýchané,jako pápěří,nesmí se těsto přesladit,přidávám majonézu,(záleží i na kvasnicích) a používám hladkou mouku.Jako náplň mám nejraději domácí povidla a také nedávám vanilku nebo vanilkový cukr.Zkuste to také tak,myslím,že neprohloupíte a bude všem chutnat.Posílám fotografii porcičky a přeji dobrou chuť....///

      20.03.2016 09:51:49


    • bara
      bara

      Komentář k receptu Tradiční české buchty

      testo kyne,tak jsem zvedava,jak to dopadne. poprve delam buchty:-)

      25.02.2016 16:28:49

      • stavros666
        stavros666

        Re: Komentář k receptu Tradiční české buchty

        Tak co,jaké byly?Napsala jste,že je děláte poprvé....já poprvé NIC-MOC,ale také se sluply.Přeji hodně úspěchů....///

        21.03.2016 09:48:09

    • DAGMAR
      DAGMAR

      Komentář k receptu Tradiční české buchty

      Buchty super vynikající jen vše peču z hladké mouky tak jsem dala hladkou.

      16.02.2016 17:05:00

    • alky10
      alky10

      Komentář k receptu Tradiční české buchty

      Chci se zeptat v čem je problém když nejsou nadýchané?

      16.01.2016 19:32:07

      • Pepína
        Pepína

        Re: Komentář k receptu Tradiční české buchty

        No, může to být spoustou věcí. Kvasnice bývají poměrně častým problémem. Dávám si na to pozor a kupuji jen české. Jsou dražší, ale vždy to vyšlo. Spousta lidí dává např. polotučné mléko z krabice nebo ještě hůře nízkotučné (o jejich výrobě je dobré si něco přečíst, protože jak může mléko vydržet 3 měsíce bez chem. zásahů, že...) , ale také to může být dáno teplotou v kuchyni při dělání buchet a při jejich kynutí. Pokaždé nutím manžela mi moc v kuchyni nevětrat, když pořád kolem mne běhá tam a zpět a mává dveřmi :-). Chce to zkoušet a testovat. Hodně štěstí a nevzdávat se. :-)

        17.01.2016 05:23:29

    • Martina
      Martina

      Komentář k receptu Tradiční české buchty

      Buchty opravdu vynikající, vše chutnaly a jen se po nich zaprášilo. Droždí jsem dala celou kostku (40g) a nic se nestalo.

      07.12.2015 16:56:01

    • monikabaloun
      monikabaloun

      Testo vyborne

      05.04.2015 22:10:27


    Nalezeno receptů: 45
    |< << 12345 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Tradiční české buchty

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.