reklama
hledat uživatel
       

Komentáře k receptu Tradiční bramborák

Celkový počet komentářů: 53
  • Jitka
    Jitka

    Komentář k receptu Tradiční bramborák

    Také dávame do bramboraku kmín.... :-D

    24.09.2017 15:45:13

  • Veve
    Veve

    Komentář k receptu Tradiční bramborák

    Když se tady dívám na ty komentáře dělá se mi malinko blivno..spoustu lidí má svůj vlastní recept a vůbec proti gustu...

    15.05.2017 22:59:09

  • jitka (tecka) valkokova
    jitka (tecka) valkokova

    Komentář k receptu Tradiční bramborák

    Je to dobré, ale je toho málo :-D

    12.10.2016 09:53:37

  • Lucas
    Lucas

    Komentář k receptu Tradiční bramborák

    Co je to za bramborák bez česneku? Do tohohle množství brambor klidně 10, 12 strouzku

    03.04.2016 12:30:41

  • martinteckaurban
    martinteckaurban

    Olej x Sádlo

    Díky za recept. Jen dodám, že místo oleje smažím na sádle. A česneku jsem dal 4 stroužky (Českého) a majoránky celý sáček. ;)

    30.10.2015 17:35:27

  • Monika
    Monika

    Komentář k receptu Tradiční bramborák

    Moc dobrej recept! Nenašla jsem doma majoránku tak jsem dala čerstvý tymián ze zahrádky, výborné!

    19.06.2015 21:21:56

  • Začátečník Pepa z Depa
    Začátečník Pepa z Depa

    Můžu tam dát pšeničnou mouku ?

    06.06.2015 17:28:49

  • ?
    ?

    se 3 vajickama to je nej

    01.06.2015 03:58:54

  • Caradac
    Caradac

    Tak to je mňam - inteligence mého příspěvku vás jistě potěší :D

    24.08.2014 01:00:46

  • Roberto
    Roberto

    Udelal sem bramborak po dlouhi dobje. Mam Americkou zenu a moc ji to nejede tak sem se nacpal sam. :)

    04.08.2014 01:21:16

  • vogeltanz
    vogeltanz

    Komentář k receptu Tradiční bramborák

    ahoj,
    taky přidám svoji moidifikaci bramboráků. Nedávám slaninu, zato víc česneku(rozetřený se solí!) a hodně majoránky. Nad rámec ingrediencí přidávám nahrubo nakrájenou cibuli (recept mojí babičky). Bramboráky smažím spíš tlustší a větší - rozměr na celou pánev.
    A závěrem vysvětlení, proč se bramboráky rozpadají. Tajemství soudržnosti těsta je v obsahu škrobu v bramborách - v nových bramborách je ho málo, je lepší nastrouhané trochu vymačkat, ve starých bramborách je škrobu hodně, zbavovat se vody netřeba. Byť jsem vyrobil spoustu variant bramborákového těsta (s uzeným masem, kysaným zelím, se špekem...), kmín jako přísadu si v nich představit nedovedu, a zkoušet to ani nebudu. Dobrou chuť!

    22.05.2014 00:14:05

  • Nevím
    Nevím

    na kolik stupňů se to má vařit? je mi 13 a moc to neumím :D

    20.12.2013 20:53:14

    • Mára
      Mára

      Nevaří, smaží... :-) Já to dělám na plynu, kde jsou jen 2 možnosti plamenu. Plný, a poloviční. Jedu na plnej, když mám pocit, že se to začíná připalovat, stáhnu plamen na půlku a po nějaký době ho zas zvednu. Na elektrice bych podobně přepínal z plnýho výkonu (většinou č. 6) na menší (4-5). Záleží na tom, jak máte doma výkonný plotýnky. Začni systémem pokus - omyl a třetí, nebo čtvrtej bramborák už bude takovej, jak má být... Držím palce

      01.05.2014 16:56:34

  • Tomáš
    Tomáš

    Neumim vařit. Je to blitka.

    03.12.2013 20:40:26

  • Tomáš
    Tomáš

    Komentář k receptu Tradiční bramborák

    Neumim vařit. Je to blitka.

    03.12.2013 20:39:21

  • Adderek
    Adderek

    Komentář k receptu Tradiční bramborák

    Mléko je tam pro zjemnění a naředění těsta. Je tedy volitelné.
    Nicméně, lepší je nastrouhat polovinu brambor na jemno a polovinu na hrubo. Bramboráky mají lepší texturu a občas si člověk kousne do brambory a nejen do nudné kaše.

    22.10.2013 11:01:06

  • hiddenfish
    hiddenfish

    Super recept. ja osobne pridavam mleko kvuli barve ( lepe chutna - spis psycho efekt ). delal jsem jiz spoustu bramboraku se vsim mozny i nemoznym, ale udivuji me nazory lidi ze do bramboraku patri/nepatri kmin a jsou schopni se kvuli tomu hadat to budou lide co nikdy nic neuklohnili ( muj osobni nazor ). Vzdyt kazdy ma jine chute, tak at si tam nacpe kdo co chce a nemusi ti ´druzi´ hned psat jaky jsou to blbci. ba naopak ti co to pisou jsou absolut idiots

    08.10.2013 16:03:40

  • Holywhite
    Holywhite

    Komentář k receptu Tradiční bramborák

    No, je mi 19 a teprve se učím a většinou se má jídla "dají jíst".. ale tohle je fakt dobré!! Děkuji :-)

    06.09.2013 21:52:25

  • Jenda
    Jenda

    Super recept

    Já bramboráky baštím s kysanou smetanou,vřele doporučuji. : )

    20.06.2013 12:09:05

  • kuchařka
    kuchařka

    Chci se zeptat,tam se nedává mléko?Všude jinde v receptech je tady na internetu a v tomhle jediným neni,v čem je rozdíl?

    07.05.2013 21:58:02

  • Míra
    Míra

    Síla tradice

    právě mám břicho úplně nacpané bramborákama dle tohoto receptu a musím říct, že nikdy jsme ho nedělali v naší rodině jinak.Super.Až na to že brambory nestrouháme,ale rozsekáme v mixéru-a taky dobrý,hlavně pohodlnější:-)

    07.10.2012 15:24:24

  • zavlenka
    zavlenka

    Bramboráky

    jak mají být. Není co dodat :o)

    14.04.2012 20:04:20

  • Verča
    Verča

    Ať si tam dává každej kdo chce, co chce...debata jestli se dává nebo nedává kmín je trošku kravina ne?

    24.01.2012 12:43:20

  • Eiji Wolf
    Eiji Wolf

    Jen poznámka: množství vystačí sotva pro dva nepříliš zdatné jedlíky, takže počítejte cca 400g barmbor na osobu.

    Právě jsem poprvé ochutnal tento recept a je lepší než od maminky :D

    11.12.2011 20:05:08

  • Kirill
    Kirill

    PS: Hoši styďte se, to snad není možný toto..

    03.11.2011 18:15:34

  • Kirill
    Kirill

    PS: Hoši styďte se, to snad není možný toto..

    03.11.2011 18:15:09

  • Kirill
    Kirill

    Děkuji za pobavení v komentářích.
    Bramboráky jsem udělal přesně podle výše uvedeného receptu a byly VYNIKAJÍCÍ!! :-)

    03.11.2011 18:14:47

  • Kacka
    Kacka

    Hulváti jedni!

    Fekálníku a Robine Úde, tento recept napsala Včelka Mája, je to její recept, do kterého se kmín nedává, tak proč tady řešíte nesmrtelnost brouka?!!! Chováte se jako hulváti, nevychovanci a naprostí ignoranti! Přidat komentář je pouze volba a možnost, ne důvod se k něčemu vyjadřovat za každou cenu...třeba i cenu toho, že je komentář naprosto mimo a vy vypadáte, jako tupci :( Přestaňte s tím a neobtěžujte nás vašimi ubohými reakcemi!Díky!

    07.10.2011 18:00:05

  • Helen Kinsel
    Helen Kinsel

    Znechuuceni z vyroku, pouzivanych na internetu

    Tak jsem se nahodou dostala do receptu ceske kuchyne a byla jsem ohromena jak upadla kultura ve vyjadrovani. Mohli byste se vsichni stydet, vsichni, kdo se zucatsnujete komentaru a michate recepty s vulgarnosti,ktera byla kdysi povazovana za komunikaci ty spodni tridy.. Nevim proc se urcita skupina lidi tak rozhorcuje nad kminem jako prisadou do bramboraku. Prece si kazdy muze pridat co mu chutna a nemusi se zodpovidat nejakemu neciviilisovanemu, arogantnimu idiotovi. Snad je jeste trochu svobody na svete a lide si mohou pouzivat co jim hrdlo raci,

    01.08.2011 00:28:20

  • ahoj
    ahoj

    CUS BUS

    01.05.2011 08:43:14

  • ahoj
    ahoj

    CUS BUS

    01.05.2011 08:43:14

  • squirrel
    squirrel

    Mňamka :)

    21.02.2011 16:27:40

    • cesilko
      cesilko

      kde vidíš tolik sprostoty,já teda žáknou nevidím,jedinejpříspěvek je trošku hustější,ale furt v rámci slušného,...tak nemoralizuj

      30.04.2011 11:16:47

  • Kmin
    Kmin

    a kde je kmin???

    11.01.2011 19:11:32

  • Phorbo
    Phorbo

    velmi chutné, bohuzel na hrubo nastrouhané a moc mouky ale to je moje chyba, neodhladl jsem to. strouzku cesneku jsem dal 3 na lepsi chut, pridal jsem nasekany gothaj na kousky a luxusní mňamka

    15.12.2010 15:11:55

  • Mleako
    Mleako

    tak jsem je dnes zkoušel podle tohohle návodu a byly dobrý akorát jsem teda přidal ještě o jeden stroužek česneku navíc, protože nebyl moc cítit.

    13.11.2010 13:10:18

  • cesilko
    cesilko

    jak málo stačí ke štěstí,..to je tedy bomba

    05.11.2010 19:09:06

  • cesilko
    cesilko

    debata jako o nesmrtelnosti chrousta

    05.11.2010 19:07:22

  • Danča
    Danča

    Vůbec není pravda, že se rozpadají, pokud někdo umí dobře číst a přemýšlet, tak ze všech těchto surovin vznikne dobrá hmota, která se prostě netrhá. Dělala jsem schválně stejnou gramáž a musím říct, že jsou opravdu dobré, jediný co dělám je, že je strouhám na jemným a česneku jsem dala víc.
    Takže určitě jako kuchařinka nezklamala:) dobrou chut

    14.03.2010 21:10:29

  • gagik
    gagik

    Doporucuju nastrouhat brambory na hrubo, posolit a nechat pul hodky pustit vodu (je dobre vodu normalne rukou z brambor lehce vymackat) a tu pak odlit, pak se bramboracky nerozpadaji. pripadne pokud pusti další vodu, tak ji odlit a pridat další vejce.

    21.02.2010 13:51:29

  • imelda
    imelda

    strouhání

    No, já mám stejnou zkušenost jako tuším už někdo z předchozích pisatelů,že při nastrouhání nahrubo nepustí brambory tolik vody, tudíž se nemusí dávat ani moc mouky. Raději pro svázání dávám dvě vajka - ¨bramboráky jsou pak krásně jemné a ne jak prkno a rozhodně se nelámou ani nedrolí. Taková hloupost, dalo by se říct, ale výsledek vážně stojí zato :-)

    20.02.2010 14:18:07

  • VERUNA
    VERUNA

    rada zadarmo

    Když brambory zbavíš po nastrouhaní vody tak se ti nemůžou bramboráčky rozpadat

    14.02.2010 19:01:17

  • cesilko
    cesilko

    to bych bez receptu nevěděl

    08.02.2010 14:55:28

  • Pajko
    Pajko

    Čecnek nedrtím ani nestrouhám ale pouze rozetřu ze solí, jeho chuť daleko lépe vynikne, ale 2-3 strožky je podle mé chuti málo.

    02.02.2010 13:24:51

  • nininka
    nininka

    oběd

    01.02.2010 20:00:46

  • duslik
    duslik

    Dávám stejné ingredience, ale nevážím - dělám od oka a česnek nelisuji, lepší je jej nastrouhat na struhadle ještě před strouháním brambor.

    31.01.2010 12:03:41

  • lenule
    lenule

    Ja nastrouhala na hrubo a dala 2 vejce a musim rict, ze to byla bomba! :)

    21.11.2009 19:07:08

  • verušška
    verušška

    Re: bramboráky

    tyto bramboráky se pomněrě hodně rozpadají. minimálně 3 vejce na poloviční dávku

    26.08.2009 13:03:21

Nalezeno receptů: 53

Přidat příspěvek k receptu Tradiční bramborák

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.