reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

4. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Tradiční bramborák

Tradiční bramborák

Příloha i hlavní chod. Klasický bramborák, recept pro začátečníky.


  • 4,3

    332×

    4,3 332
  • 30 min

  • 34×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Brambory oloupeme, omyjeme a osušíme. Na jemném struhadle je nastrouháme. Ihned vmícháme mouku, vejce, oloupaný a prolisovaný česnek. Těsto na bramboráky okořeníme pepřem, solí a majoránkou. Podle chuti můžeme do těsta přisypat i slaninu nakrájenou na kostičky.

Těsto v malých dávkách nalijeme na pánvičku či lívanečník. Tradiční bramboráky pečeme na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova. Upečené bramboráky dáme na ubrousek, aby odsál přebytečný tuk.

Tradiční bramborák podáváme podle chuti. Dobrý je samotný nebo jako příloha k masu či masové směsi. Bramborák je skvělý studený i teplý.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Tradiční bramborák

    Celkový počet komentářů: 53
    • cesilko
      cesilko

      jak málo stačí ke štěstí,..to je tedy bomba

      05.11.2010 19:09:06

    • cesilko
      cesilko

      debata jako o nesmrtelnosti chrousta

      05.11.2010 19:07:22

    • Danča
      Danča

      Vůbec není pravda, že se rozpadají, pokud někdo umí dobře číst a přemýšlet, tak ze všech těchto surovin vznikne dobrá hmota, která se prostě netrhá. Dělala jsem schválně stejnou gramáž a musím říct, že jsou opravdu dobré, jediný co dělám je, že je strouhám na jemným a česneku jsem dala víc.
      Takže určitě jako kuchařinka nezklamala:) dobrou chut

      14.03.2010 21:10:29


    • gagik
      gagik

      Doporucuju nastrouhat brambory na hrubo, posolit a nechat pul hodky pustit vodu (je dobre vodu normalne rukou z brambor lehce vymackat) a tu pak odlit, pak se bramboracky nerozpadaji. pripadne pokud pusti další vodu, tak ji odlit a pridat další vejce.

      21.02.2010 13:51:29

    • imelda
      imelda

      strouhání

      No, já mám stejnou zkušenost jako tuším už někdo z předchozích pisatelů,že při nastrouhání nahrubo nepustí brambory tolik vody, tudíž se nemusí dávat ani moc mouky. Raději pro svázání dávám dvě vajka - ¨bramboráky jsou pak krásně jemné a ne jak prkno a rozhodně se nelámou ani nedrolí. Taková hloupost, dalo by se říct, ale výsledek vážně stojí zato :-)

      20.02.2010 14:18:07

    • VERUNA
      VERUNA

      rada zadarmo

      Když brambory zbavíš po nastrouhaní vody tak se ti nemůžou bramboráčky rozpadat

      14.02.2010 19:01:17

    • cesilko
      cesilko

      to bych bez receptu nevěděl

      08.02.2010 14:55:28

    • Pajko
      Pajko

      Čecnek nedrtím ani nestrouhám ale pouze rozetřu ze solí, jeho chuť daleko lépe vynikne, ale 2-3 strožky je podle mé chuti málo.

      02.02.2010 13:24:51

    • lenule
      lenule

      Ja nastrouhala na hrubo a dala 2 vejce a musim rict, ze to byla bomba! :)

      21.11.2009 19:07:08

    Nalezeno receptů: 53

    Přidat příspěvek k receptu Tradiční bramborák

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.