reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

4. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Tradiční bramborák

Tradiční bramborák

Příloha i hlavní chod. Klasický bramborák, recept pro začátečníky.


  • 4,3

    332×

    4,3 332
  • 30 min

  • 34×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Brambory oloupeme, omyjeme a osušíme. Na jemném struhadle je nastrouháme. Ihned vmícháme mouku, vejce, oloupaný a prolisovaný česnek. Těsto na bramboráky okořeníme pepřem, solí a majoránkou. Podle chuti můžeme do těsta přisypat i slaninu nakrájenou na kostičky.

Těsto v malých dávkách nalijeme na pánvičku či lívanečník. Tradiční bramboráky pečeme na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova. Upečené bramboráky dáme na ubrousek, aby odsál přebytečný tuk.

Tradiční bramborák podáváme podle chuti. Dobrý je samotný nebo jako příloha k masu či masové směsi. Bramborák je skvělý studený i teplý.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Tradiční bramborák

    Celkový počet komentářů: 53
    • hiddenfish
      hiddenfish

      Super recept. ja osobne pridavam mleko kvuli barve ( lepe chutna - spis psycho efekt ). delal jsem jiz spoustu bramboraku se vsim mozny i nemoznym, ale udivuji me nazory lidi ze do bramboraku patri/nepatri kmin a jsou schopni se kvuli tomu hadat to budou lide co nikdy nic neuklohnili ( muj osobni nazor ). Vzdyt kazdy ma jine chute, tak at si tam nacpe kdo co chce a nemusi ti ´druzi´ hned psat jaky jsou to blbci. ba naopak ti co to pisou jsou absolut idiots

      08.10.2013 16:03:40

    • Holywhite
      Holywhite

      Komentář k receptu Tradiční bramborák

      No, je mi 19 a teprve se učím a většinou se má jídla "dají jíst".. ale tohle je fakt dobré!! Děkuji :-)

      06.09.2013 21:52:25

    • Jenda
      Jenda

      Super recept

      Já bramboráky baštím s kysanou smetanou,vřele doporučuji. : )

      20.06.2013 12:09:05


    • kuchařka
      kuchařka

      Chci se zeptat,tam se nedává mléko?Všude jinde v receptech je tady na internetu a v tomhle jediným neni,v čem je rozdíl?

      07.05.2013 21:58:02

    • Míra
      Míra

      Síla tradice

      právě mám břicho úplně nacpané bramborákama dle tohoto receptu a musím říct, že nikdy jsme ho nedělali v naší rodině jinak.Super.Až na to že brambory nestrouháme,ale rozsekáme v mixéru-a taky dobrý,hlavně pohodlnější:-)

      07.10.2012 15:24:24

    • zavlenka
      zavlenka

      Bramboráky

      jak mají být. Není co dodat :o)

      14.04.2012 20:04:20

    • Verča
      Verča

      Ať si tam dává každej kdo chce, co chce...debata jestli se dává nebo nedává kmín je trošku kravina ne?

      24.01.2012 12:43:20

    • Kirill
      Kirill

      PS: Hoši styďte se, to snad není možný toto..

      03.11.2011 18:15:34

    Nalezeno receptů: 53

    Přidat příspěvek k receptu Tradiční bramborák

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.