reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

4. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Tradiční bramborák

Tradiční bramborák

Příloha i hlavní chod. Klasický bramborák, recept pro začátečníky.


  • 4,3

    332×

    4,3 332
  • 30 min

  • 34×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Brambory oloupeme, omyjeme a osušíme. Na jemném struhadle je nastrouháme. Ihned vmícháme mouku, vejce, oloupaný a prolisovaný česnek. Těsto na bramboráky okořeníme pepřem, solí a majoránkou. Podle chuti můžeme do těsta přisypat i slaninu nakrájenou na kostičky.

Těsto v malých dávkách nalijeme na pánvičku či lívanečník. Tradiční bramboráky pečeme na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova. Upečené bramboráky dáme na ubrousek, aby odsál přebytečný tuk.

Tradiční bramborák podáváme podle chuti. Dobrý je samotný nebo jako příloha k masu či masové směsi. Bramborák je skvělý studený i teplý.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Tradiční bramborák

    Celkový počet komentářů: 53
    • ?
      ?

      se 3 vajickama to je nej

      01.06.2015 03:58:54

    • Caradac
      Caradac

      Tak to je mňam - inteligence mého příspěvku vás jistě potěší :D

      24.08.2014 01:00:46

    • vogeltanz
      vogeltanz

      Komentář k receptu Tradiční bramborák

      ahoj,
      taky přidám svoji moidifikaci bramboráků. Nedávám slaninu, zato víc česneku(rozetřený se solí!) a hodně majoránky. Nad rámec ingrediencí přidávám nahrubo nakrájenou cibuli (recept mojí babičky). Bramboráky smažím spíš tlustší a větší - rozměr na celou pánev.
      A závěrem vysvětlení, proč se bramboráky rozpadají. Tajemství soudržnosti těsta je v obsahu škrobu v bramborách - v nových bramborách je ho málo, je lepší nastrouhané trochu vymačkat, ve starých bramborách je škrobu hodně, zbavovat se vody netřeba. Byť jsem vyrobil spoustu variant bramborákového těsta (s uzeným masem, kysaným zelím, se špekem...), kmín jako přísadu si v nich představit nedovedu, a zkoušet to ani nebudu. Dobrou chuť!

      22.05.2014 00:14:05


    • Nevím
      Nevím

      na kolik stupňů se to má vařit? je mi 13 a moc to neumím :D

      20.12.2013 20:53:14

      • Mára
        Mára

        Nevaří, smaží... :-) Já to dělám na plynu, kde jsou jen 2 možnosti plamenu. Plný, a poloviční. Jedu na plnej, když mám pocit, že se to začíná připalovat, stáhnu plamen na půlku a po nějaký době ho zas zvednu. Na elektrice bych podobně přepínal z plnýho výkonu (většinou č. 6) na menší (4-5). Záleží na tom, jak máte doma výkonný plotýnky. Začni systémem pokus - omyl a třetí, nebo čtvrtej bramborák už bude takovej, jak má být... Držím palce

        01.05.2014 16:56:34

    • Tomáš
      Tomáš

      Neumim vařit. Je to blitka.

      03.12.2013 20:40:26

    • Tomáš
      Tomáš

      Komentář k receptu Tradiční bramborák

      Neumim vařit. Je to blitka.

      03.12.2013 20:39:21

    • Adderek
      Adderek

      Komentář k receptu Tradiční bramborák

      Mléko je tam pro zjemnění a naředění těsta. Je tedy volitelné.
      Nicméně, lepší je nastrouhat polovinu brambor na jemno a polovinu na hrubo. Bramboráky mají lepší texturu a občas si člověk kousne do brambory a nejen do nudné kaše.

      22.10.2013 11:01:06

    • Eiji Wolf
      Eiji Wolf

      Jen poznámka: množství vystačí sotva pro dva nepříliš zdatné jedlíky, takže počítejte cca 400g barmbor na osobu.

      Právě jsem poprvé ochutnal tento recept a je lepší než od maminky :D

      11.12.2011 20:05:08

    Nalezeno receptů: 53

    Přidat příspěvek k receptu Tradiční bramborák

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.