Tradiční bramborák

30 min | příloha | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 718755x
Příloha i hlavní chod. Klasický bramborák, recept pro začátečníky.
Komentáře receptu 64
Uvařil jsem to (Recept vařilo 33 lidí)


Postup přípravy receptu

Brambory oloupeme, omyjeme a osušíme. Na jemném struhadle je nastrouháme. Ihned vmícháme mouku, vejce, oloupaný a prolisovaný česnek. Těsto na bramboráky okořeníme pepřem, solí a majoránkou. Podle chuti můžeme do těsta přisypat i slaninu nakrájenou na kostičky.

Těsto v malých dávkách nalijeme na pánvičku či lívanečník. Tradiční bramboráky pečeme na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova. Upečené bramboráky dáme na ubrousek, aby odsál přebytečný tuk.

Tradiční bramborák podáváme podle chuti. Dobrý je samotný nebo jako příloha k masu či masové směsi. Bramborák je skvělý studený i teplý.

autor receptu:

Tradiční bramborák

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

Vaše cena 1699 běžně 3480 Kč sleva 51 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Tradiční bramborák byl 27.01.2010 na 4. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,2
skvělý recept
294 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Tradiční bramborák

Recept se nachází v 411 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 6010 receptů
zdegross
staré recepty 3810 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2733 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Tradiční bramborák

Celkový počet komentářů u receptu: 64
  • Kmin 11.01.2011 19:11:32

    a kde je kmin???

    • kuchtíku oučenlivej...,do bamboráku a kmín,..to sem v životě neviděl ani neslyšel,natož abych to jedl,...ty bu
      deš asi umělec

      • Re: ty Nika 17.02.2011 19:29:06

        Do bramboráku se dává kmín a já dávám i strouhanku,aby byly křupavější...:)

        • Re: Re: ty Fekálník 14.04.2011 18:31:51

          Velký hovno, kmín tam nemá co dělat ty blbko.

          • Re: Re: Re: ty Kartoffel 28.04.2011 17:44:30

            A ja myslela, ze tady jde o recepty, ale tolik nadavek a sprostych slov jsem uz dlouho nikde necetla/neslysela. Co se tyka kminu, take je takto znam uz od malicka, nedavno jsem jedla u znameho bez kminu, asi zalezi na tom, odkud ten recept pochazi a zrovna do bramboraku se da namichat sposta surovin - zeli, slanina, gothaj a ja nevim, co vsechno - proste podle chuti. Nikde nejsou rozdilnejsi chute, nez u jidla - kazdymu, co mu chutna a co zna a rad ji. Bez nebo s kminem. A to bez nadavek. Nechte si chutnat a prejte dobrou chut :)

            • Re: Re: Re: Re: ty Robin Úd 16.05.2011 20:01:51

              Blbko, nauč se vařit. Už i Rettigová dělala bramboráky bez kmínu. Co by tam asi tak dělal? Dáváš si snad na vánočku hořčici? Klidně bych tomu věřil. Krávo.

              • Re: Re: Re: Re: Re: ty S 11.07.2011 11:14:37

                Kmín tam dáváme odjakživa, ale tak záleží podle chuti ne? Jestli tam kmín někdo nedává, jeho mínus, neví co je dobré, ale kvůli takové hlouposti nemusí urážet ostatní.

              • Re: Re: Re: Re: Re: ty hugo 27.01.2017 17:18:42

                Jsi neskutečný blb. Ať si každý vaří, jak mu chutná.Nadávat kvůli tomu do krav je vrchol primitivismu. Je - li ona kráva, tys vůl a korunovanej.Ubožáku.Udělal sis " dobrou vizitku " .Zřejmě jsi duševní mrzák!!!

              • Re: Re: Re: Re: Re: ty Renata Suková 27.01.2017 00:00:07

                jseš hnusně sprostej, kdo myslíš, že je kvalitnější člověk? Ten , kdo dá do bramboráku kmín, nebo takový hulvát, jako ty? Dvojdomek bych s tebou nechtěla. Chudáci tví blízcí.

Celkový počet komentářů: 64
Nalezeno receptů: 64
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Tradiční bramborák
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Co je to sněžná slepota?

    Co je to sněžná slepota?

    Pojem sněžná slepota zná asi každý, kdo byl někdy v zimě na horách. Tento zdravotní problém způsobují zvýšené a velmi intenzivní účinky slunečního UV záření, díky kterým dochází k zánětu oční rohovky a spojivky. Provází jej slzení, bolest očí a hlavy, která trvá nejméně 6 až 8 hodin.

  • Plíseň nehtů trápí čtvrtinu Čechů. Jak jí předejít?

    Plíseň nehtů trápí čtvrtinu Čechů. Jak jí předejít?

    Zima je ideálním obdobím pro vznik plísní na pokožce a nehtech nohou. Vlhká uzavřená obuv, neprodyšné ponožky, veřejné sauny a koupaliště, kde trávíme volný čas, ale také koberec u sousedů, které jsme o Vánocích navštívili, mohou být příčinou vzniku mykotických chorob.




přidat nový recept