Snadný recept na vynikající máslo ochucené medvědím česnekem, které můžeme v naší kuchyni využít mnoha způsoby, a to například při pečení masa. Výborné je i jako chuťovka na topinkách se sýrem a zeleninou.
1 ks | celozrnná bageta |
1 balíček | mozzarella v nálevu |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
rajčata | |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř | |
máslo | |
150 g | máslo |
0.5 lžičky | olivový olej |
0.3 lžičky | citronová šťáva |
40 g | medvědí česnek |
Připravíme si medvědí máslo. Očištěný medvědí česnek osolíme, opepříme, zakapeme olejem a citronovou šťávou a rozmixujeme do hladka. Máslo nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy a necháme změknout. Poté máslo ušleháme do pěny a postupně vmícháme rozmixovaný medvědí česnek. Medvědí máslo necháme asi 30 minut rozležet.
Připravíme si topinky. Celozrnnou bagetu nakrájíme na plátky a zvolna z obou stran opečeme na oleji dorůžova a necháme na ubrousku osušit. Mozzarellu nakrájíme na tenké plátky a rozpůlíme na poloviny.
Chladné topinky potřeme mědvědím máslem, obložíme kouskem mozzarelly, rajčetem a podáváme jako chuťovku k pivu, vínu a jen tak na chuť.
Bezchybná veganská pomazánka s medvědím česnekem a tofu krok za krokem
Vynikající pomazánka s bílým tofu, medvědím tofu a vlašskými ořechy krok za krokem. Recept, který si zamilujete. Hodí se na lehkou svačinku i večeři.
Sezóna medvědího česneku odstartovala - naučte se z něj připravit skvělé pesto, polévku i přílohu
Nezaměnitelná vůně medvědího česneku je skutečným znamením, že jaro je tu brzy v plné síle. Medvědí česnek je doslova zelený poklad a vyplatí se ho zařadit do řady pokrmů. Jak na to?
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena